Tocinei evreiești, o nebunie pentru papilele gustative. Se topesc în gură

Tocinei evreiești, o nebunie pentru papilele gustative. Se topesc în gură
Dacă nu ați încercat până acum vreun preparat din bucătăria evreiască, e momentul să o faceți. Și începeți cu tocinei sau chifteluțele evreiești din cartofi rași.

Vă amintiți de chifteluțele de cartofi sau dovlecei cu care bunicile vă încântau copilăria? Sunt prea puțini cei care știu că originea lor e evreiască. Iată care e rețeta.

Tocinei evreiești, o nebunie pentru papilele gustative. Se topesc în gură

Pentru a pregăti fantasticii tocinei, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g cartofi cruzi, 1 ceapă medie, 2-3 căței de usturoi (opțional), sare, 2 ouă, 25 g pesmet, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Spălați bine cartofii, și curățați-i de coajă. Curățați și o ceapă și câțiva căței de usturoi și tăiați cât mai mărunt. Cartofii se dau pe răzătoarea mare, la fel se procedează și cu ceapa. În majoritatea rețetelor evreiești, se storc bine ceapa și cartofii și în acest sens puneți legumele rase într-un ștergar curat și strângeți bine ca să fie eliminat cât mai mult lichid.

Puneți apoi cartofii și ceapa bine stoarse într-un castron și adăugați ouăle, usturoiul zdrobit, sarea și pesmetul. Cine dorește, poate să adauge și piper. Amestecați cât mai bine cu o lingură, apoi lăsați compoziția să se odihnească un sfert de oră. În această perioadă pesmetul absoarbe din umiditate și astfel compoziția se va lega mult mai bine.

Trebuie să fie cât mai frumos rumenite

Puneți la încins o tigaie cu puțin ulei, porționați chifteluțele folosind o lingură și puneți la prăjit. Pentru a le da acea formă frumoasă, se recomandă să aplatizați cu dosul lingurii. Chifteluțele se prăjesc câteva minute pe fiecare parte, în așa fel încât trebuie să fie cât mai frumos rumenite, dar fără să fie arse.

Tocineii vor fi puși pe șervețele absorbante, pentru a se scurge suplusul de ulei. Se pot servi fie calzi, fie reci, cu salată, brânză, topping de smântână, somon afumat, fâșii de friptură de piept de vită, pastramă și muștar, sau orice altă combinație vă poftește inima.

Sursă foto: savori urbane