Simona Ionescu / Redactor Șef

Top 3 cele mai simple mâncăruri de post

Top 3 cele mai simple mâncăruri de post
Este zi de mare sărbătoare sâmbătă, 29 august: este prăznuită Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. În această zi se ține post. Top 3 cele mai simple mâncăruri de post. Desigur, mâncarea de fasole este regina în post, ca și sarmalele cu orez, dar durează mai mult prepararea lor.

Românii mănâncă bine și în zilele de post. Gospodinele folosesc multe legume și verdeață pentru a face mâncarea cât mai gustoasă.

Top 3 cele mai simple mâncăruri de post

Cele mai ușoare preparate de post sunt și foarte gustoase și sățioase.

Mâncare de cartofi

Printre cele mai simple mâncăruri de post este mâncarea de cartofi, care se prepară foarte uşor.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 4 linguri pastă tomate, 1 lingură ulei, 1 ardei gras, 2 morcovi medii, 2 cepe medii, patrunjel, dafin, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei, la foc mic. Se adaugă puţină apă, după ce s-a prăjit puţin. Se taie ardeiul mărunt şi se adaugă peste ceapă. Următorii paşi pentru cele mai simple mâncăruri de post: mâncare de cartofi. Se curăţă cartofii şi morcovii, se taie bucăţele şi se pun în cratiţa cu ceapă, se adaugă apă caldă, sare, piper şi o foaie de dafin şi se fierb acoperit, la foc mic, până când apa scade. Când sunt aproape fierte toate legumele se adaugă pasta de tomate şi se lasă să mai fiarbă 10 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjel tocat.

Mâncare de mazăre

Mâncarea de mazăre este una dintre cele mai simple mâncăruri de post.

Ingrediente: o conservă de mazăre sau o pungă medie de mazăre congelată, patru roşii decojite şi pasate, un pahar de suc de roşii, 2 cepe tocate mărunt, 2 morcovi, ulei de masline, cimbru, mărar, sare.

Mod de preparare: Decojeşte roşiile, pasează-le şi pune-le într-o cratiţă, alături de o lingură de ulei de măsline şi o cană de apă. Toarnă deasupra mazărea şi morcovul tăiat bucăţele. Adaugă cimbrul şi lasă-le să fiarbă, amestecând, până când mâncarea începe să scadă şi se acoperă cu un capac. Următorul pas în prepararea mâncării de mazăre, una dintre cele mai simple mâncăruri de post, este să căleşti ceapa, tăiată mărunt, într-o tigaie de teflon, fără unt sau ulei, suficient cât să capete o culoare aurie, fără a o prăji. Când a scăzut atât cât îţi doreşti, adaugă ceapa călită, paharul de suc de roşii, şi mai fierbe 2 min la foc rapid, iar apoi adaugă mărarul tocat mărunt.

Mâncare de ciuperci

Ciupercile sunt sățioae și dau mâncărurilor o aromă special, apetisamtă. Puneți puțin usturoi și o mămălicuță alături.

Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 ceapă, 2 roşii, 1 ardei gras, 2-3 căţei usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ceapa, ardeii şi roşiile se taie felii subţiri. Uleiul se pune la încălzit şi se adaugă legumele la călit pănă devin sticloase. Adăugăm apoi şi ciupercile tăiate, o cană de apă, usturoiul, sare şi piper. Când ciupercile sunt gata se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.

Un nou scandal în gimnastică. Antrenorii sunt acuzaţi de abuzuri

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre