Tort „cu cana”. Rețetă fără cântar

Tort „cu cana”. Rețetă fără cântar
Pentru rețeta prezentată în cele ce urmează nu aveți nevoie de cântar. Vom măsura majoritatea ingredientelor cu o cană sau cu un pahar cu volumul de 250 ml.

Tortul „cu cana” se realizează foarte simplu și nu aveți nevoie să cântăriți ingredientele. E un tort delicios, care se prepară rapid și care are un gust deosebit. Ce poate fi mai gustos decât aroma ciocolatei alăturată unei creme fine, din brânză?

Ingrediente:

2 ouă 0.5 cană zahăr 2 linguri ulei, vanilie, 1 cană chefir, 1 pliculeţ praf de copt (10gr), 1 cană făină + 2 linguri, 2 linguri cacao (blat); 2 căni brânză de vaci 2 căni smântână, jumătate de cană zahăr, zahăr vanilat (crema); 3 linguri smântână, 3 linguri zahăr, 1 lingură cacao, 20 gr. unt (glazura).

Folosim o tavă cu diametrul de diametrul 22 cm.

Preparare:

Vom începe cu blaturile.  Pentru ele spargem două ouă și le mixăm cu jumătate de cană de zahăr. Mixăm la viteză maximă până se deschid la culoare și se măresc. În volum. Durează aproximativ 5 – 7 minute. Apoi turnăm două linguri de ulei și o cană de chefir. Omogenizăm compoziția.

Cernem o cană de făină, adăugăm un pliculeț de praf de copt și două linguri cu vârf de cacao. Praful de copt poate fi înlocuit cu bicarbonat de sodiu. Apoi amestecăm totul cu o spatulă, până ce rezultă un aluat cremos. Dacă vi se pare că aluatul e prea lichid, mai cerneți două linguri cu vârf de făină. Amestecați.

Aluatul este gata așa că îl așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm tava  la cuptor. Acesta a fost preîncălzit la 160 de grade C. coacerea va dura 40 – 45 de minute. Faceți testul scobitorii. După ce blatul e gata îl scoateți din tavă când s-a răcit.

Între timp, ne ocupăm de cremă. Punem într-un bol cele două căni cu brânză de vaci, jumătate de cană de zahăr, pliculețul cu zahăr vanilat și smântâna. Omogenizăm cu ajutorul mixerului vertical. Apoi mixăm puțin cu mixerul simplu, pentru a face crema mai pufoasă. E gata.

Pentru asamblarea tortului tăiem blatul în trei. Așezați prima primul blat în tava de copt la care ați montat înapoi inelul, pentru a vă fi mai ușoară asamblarea. Peste acesta turnăm jumătate din cremă. Așezăm al doilea blat. Peste al doilea blat punem restul cremei, apoi acoperim cu al treilea blat, peste care punem folie alimentară. Dăm tortul la congelator pentru o oră.

Între timp pregătim glazura. Într-o cratiță cu fundul gros punem trei linguri  de smântână, adăugăm 3 linguri de zahăr, o lingură de cacao și aducem până la fierbere, amestecând încontinuu. După prima bulă de aer stingem aragazul și adăugăm 20 g de unt. Amestecăm până se topește. Scoatem tortul din congelator și turnăm deasupra glazura. Cu o spatulă o întindem, inclusiv pe părțile laterale. Tortuls e poate servi după ce mai stă la frigider câteva ore.

Sursa: YouTube/ Reghina Cebotari

Exclusiv. Iată cum își duce bătrânețile premierul Nicolae Văcăroiu, cu pensie de 19 mii de lei pe lună!