Ingrediente:

7 ouă, 1 pahar de zahăr (paharul de 250 ml) ,1 pahar miez de nuci, 100 ml ulei, 0,5 linguriță drojdie uscată (puteți folosi drojdie proaspătă 5 g), jumătate de lingură bicarbonat de sodiu (10 g bicarbonat de sodiu la cântar), 1 pahar de făină (paharul de 250 ml ras, nu bătut sau 140 g făină cântărită), 2 linguri dulceață din petale de trandafir sau 1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare:

Strivim nucile, dar nu tare le fărâmițăm cu sucitorul. Batem ouăle cu zahărul (1 minut), după care adaugăm celelalte ingrediente. Rețeta nu necesită o anume ordine a introducerii ingredientelor, doar că miezul de nuci și dulceața de trandafir se pun după ce le-am amestecat pe toate celelalte.


El este adevăratul Ștefan Bănică jr.! Va trebui să vă obișnuiți

Povestea emoționantă a dinamovistului cu mâini amputate. Ce a gătit la Chefi la cuțite


După ce am amestecat toate ingredientele punem peste aluat 1 lingură de oțet 6%, (dar numai una, căci altfel va avea de suferit culoarea tortului) și amestecăm ușor compoziția astfel încât oțetul să pătrundă peste tot. Tapetăm tava cu hârtie, o ungem ușor cu unt (tava recomandată are 16 cm diametru). Hârtia de copt se ridică puțin mai sus, pentru a evita curgerea aluatului, căci tortul negru crește bine.

Supraîncălzim din timp cuptorul. Punem tortul la copt pe 45 de minute la 180 de grade C, apoi programăm la 140 de grade C și îl mai lăsăm să se coacă încă 25 – 30 de minute.  După primele 40 de minute de copt abia puteți verifica starea tortului, cu o scobitoare sau o țepușă din lemn pentru frigărui. Tortul va fi gata când pe lemn nu se lipește nimic.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp