Simona Ionescu / Redactor Șef

Transpirația nocturnă poate fi simptomul ascuns al unor afecțiuni

Transpirația nocturnă poate fi simptomul ascuns al unor afecțiuni
Transpirația nocturnă. Ar putea fi un semnal că ai probleme de sănătate. Este vorba despre transpirația abundentă, care se manifestă indiferent de temperatura camerei.

Transpirația nocturnă. Hiperhidroză se numește afecțiunea care se manifestă prin transpirație abundentă a corpului, indiferent de temperatura mediului extern.

Transpiri în timpul nopții? Poate fi simptomul ascuns al unor afecțiuni

Transpirația nocturnă poate fi cauzată de administrarea unor medicamente sau a unor afecțiuni întâmpinate odată cu înaintarea în vârstă.

Însă, transpirația abundentă din timpul nopții poate indica și o afecțiune potențial gravă.

Transpirația nocturnă este cauzată de tulburări endocrine, administrarea unor medicamente sau hiperhidroză (transpirația excesivă).

Poate fi un simptom ascuns al unor afecțiuni mai grave de sănătate, scrie doctorulzilei.ro.

Transpiri în timpul nopții? Cauze

Menopauza. Bufeurile asociate cu menopauza se pot resimți și în timpul nopții. Dacă vă aflați la vârsta menopauzei, transpirația abundentă în timpul nopții poate însoți începutul menopauzei.

Infecțiile. Transpirația abundentă din timpul nopții poate semnala prezența unei infecții în organism. De cele mai multe ori, aceasta este asociată cu tuberculoza sau cu infecțiile bacteriene sau virale.

Cancer. Transpirațiile abundente din timpul nopții sunt primele semne ale unor forme de cancer. Cel mai comun tip de cancer asociat cu tranpirația nocturnă este limfomul. Acest simptom este, de obicei, însoțit și de febră sau pierdere în greutate.

Hipoglicemia. Persoanele care suferă de hipoglicemie pot transpira abundent. Acest lucru este cauzat de insulina și medicamentele administrate în cazul diabeticilor.

Transpiri în timpul nopții? Alte cauze

Transpirația nocturnă poate fi cauzată și de următoarele:

  • dereglări hormonale
  • administrarea unor medicamente
  • afecțiuni neurologice
  • stres
  • anxietate
  • boala de reflux gastroesofagian
  • tulburări autoimune.

Dacă transpirațiile abundente nocturne persistă pe parcurcul mai multor nopți, este recomandat să ceri sfatul medicului.

La recomandarea acestuia, se vor efectua o serie de analize de sânge și alte investigații medicale necesare pentru a determina


Horoscop Minerva – 10 februarie. O zi ca și cum am sta pe un butoi de pulbere

Paralizia în somn. Legende din folclor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre