Trei bancuri în loc de Horoscop

Trei bancuri în loc de Horoscop
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! De aceea am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Au fost odată doi băieți gemeni, în vârstă de șase ani, care dezvoltaseră personalități extreme. Unul era pesimist, celălalt un optimist convins. Îngrijorați, părinții lor i-au dus la un psihiatru.

În primul rând, psihiatrul l-a tratat pe pesimist. Încercând să-i înveselească viziunea, psihiatrul l-a dus într-o cameră plina de jucării. Dar, în loc să țipe de încântare, băiețelul a izbucnit în lacrimi.

–  Ce s-a întâmplat? a întrebat psihiatrul. Nu vrei să te joci cu vreuna dintre jucării?

–  Da, a șoptit băiețelul, dar daca aș face-o, le-aș strica.

Apoi, psihiatrul l-a tratat pe optimist. Psihiatrul l-a dus într-o camera îngrămădită până în tavan cu bălegar. Dar, în loc să strâmbe din nas dezgustat, optimistul s-a urcat în vârful grămezii și a început să scoată cu bucurie bălegarul cu mâinile goale.

–  Ce faci? întrebă nedumerit psihiatrul.

Băiețelul a răspuns:

– Cu tot bălegarul, trebuie să fie un ponei pe aici pe undeva!

***

La fiecare zece ani, călugărilor din mănăstire li se permite să-și încalce jurământul de tăcere pentru a rosti două cuvinte. Zece ani trec și este prima șansă a unui călugăr. Se gândește o secundă înainte de a spune:

–  Mâncare proastă.

Zece ani mai târziu, el spune:

–  Pat greu.

Este ziua cea mare, un deceniu mai târziu. Îi arunca călugărului o privire lunga și îi spune:

–  Am renunțat.

–  Nu sunt surprins, spune călugărul șef. Te plângi de când ai ajuns aici.

***

La Palatul Victoria se oprește badea Costică cu bicicleta și o rezeamă de gard și începe să caște ochii în jur. Gardianul:

– Bade, ia bicicleta de-aici că vin miniștrii, primul-ministru…

– No, că nu-i bai, i-am pus lacăt!

Petasos este prima pălărie cunoscută în lume