Trio Tartar fructat, din trei feluri de pește cu trei feluri de fructe

Trio Tartar fructat, din trei feluri de pește cu trei feluri de fructe
Tartarul a intrat de mult timp în preferințele culinare ale românilor.  Cele mai multe restaurante îl au în meniu, fie că e vorba de tartar din vită sau din pește. Bucătarii ne garantează că e foarte simplu de preparat și acasă.

Simplu, rapid, gustos și sățios, perfect pentru o zi de sărbătoare este acest aperitiv Trio Tartar fructat din trei feluri de pește cu trei feluri de fructe.  În plus, având în vedere ingredientele pe care le conține rețeta, acest fel se dovedește a fi și unul foarte sănătos.

Ingrediente

250 g ton roșu, 250 g somon, 250 g butter fish, 1 avocado, 1 mango, 1 limă, 2 pere, 25 g muguri de pin, 25 g susan alb și negru, 25 g semințe de pin, chivas, sare, pâine prăjită și unt, pentru servit

Trio Tartar fructat din trei feluri de pește cu trei feluri de fructe – preparare

Cele trei tipuri de pește se toacă în cuburi, mai mici sau mai mari, după preferință, folosind cuțitul. Nu se toacă în blender. Apoi se amestecă într-un vas și se stropesc cu zeama de limă.

Separat, fructele se curăță și se taie în cuburi aproximativ egale cu cele de pește și se lasă deoparte. Între timp, semințele de pin se rumenesc ușor într-o tigaie de teflon, iar chivasul se taie în rondele micuțe. După ce s-au pregătit și acestea se amestecă toate ingredientele, se asezonează cu sare și zeamă de lime, după gust,  și se asamblează frumos, în inele circulare, pentru un aspect plăcut.

Dacă nu aveți inele, construiți tartarul în cești pe care le răsturnați apoi pe farfurie, pentru a avea aceeași formă perfectă.
Trio Tartar din trei feluri de pește cu trei feluri de fructe poate fi un aperitiv gustos și sățios și se servește cu pâine prăjită unsă cu puțin unt.

Sursa: Chefi la cuțite

Alertă de înșelăciune. Cum e pusă în practică „metoda COVID”

Recomandarile noastre