Trucuri cu cafea, eficiente în curele de slăbire

Trucuri cu cafea, eficiente în curele de slăbire
Nenumărate studii au arătat beneficiile cafelei pentru organism. Această licoare e foarte eficientă inclusiv în curele de slăbire. Însă, dacă visați la o siluetă perfectă, avem câteva trucuri foarte utile.

Consumul cafelei este unul din trucurile eficiente în curele de slăbire. Trebuie avut însă mare grijă cum o consumați. Dacă o beți pe stomacul gol și cu adaos de zahăr, veți lua în greutate. Alt gen de obiceiuri însă fac cafeaua un ajutor în curele slăbire, conform nutriționistelor Laura Burak și Lauren Manaker citate de EatThis, NotThat!.

Beți cafeaua neagră, fără zahăr

Recomandările privind cantitatea zilnică de zahăr precizează un aport de 50 de grame la o dietă zilnică cu 2.000 de calorii. Adică patru lingurițe. Dacă le puneți în cafea, veți pierde controlul asupra restului zahărului care e ascuns în alimentație. Consumul de prea mult zahăr duce la creștere în greutate și la un risc sporit de diabet și boli de inimă. Laptele sau frișca în exces au și ele efecte nedorite. Dacă o ceașcă de cafea simplă are doar 5 calorii, dacă se adaugă lapte, creamer sau frișcă, veți adăuga grăsimi și multe calorii. Renunțați și beți cafeaua „simplă”.

Adăugați pudre cu colagen

Secretul curelor de slăbire este să te simți „sătul”, consumând alimente și băuturi sănătoase cu suficiente proteine și nutrienți. Dacă  nu îți este foame, nu vei fi tentat să dai iama în gustări nesănătoase, grase și pline de calorii.  O variantă e să adăugați suplimentele cu colagen în cafea. Ele aduc proteine care contribuie la senzația de sațietate după micul dejun fără a afecta deloc gustul cafelei. Astfel, veți fi feriți de foame până la prânz. În plus, consumul de colagen are și alte beneficii pentru piele și articulații.

Cafeaua nu are voie să înlocuiască o masă

Ați putea fi tentați ca atunci când sunteți la dietă să înlocuiți una din mese cu cafea. Nu există greșeală mai mare, chiar dacă cafeaua poate fi un blocator natural al apetitului.

Dacă sunteți genul care în loc de masa de prânz preferat să beți o cafea în ideea că veți savura o cină „sănătoasă” mai târziu, rețineți faptul că acest lucru vă poate deregla metabolismul și poate duce la mâncat în exces. Important este să nu sari peste mese și să mănânci când ți-e foame.

Ora de la care ar trebui să alegeți cafea decofeinizată

Dacă sunteți băutori de cafea, o ceașcă aburindă este tentantă pe 3 sau 4 după-masa, dar nu este în regulă pentru sănătate. Cofeina afectează somnul. Un somn prost este asociat cu creșterea în greutate.  În plus, cu cât veți sta mia mult timp treji, veți fi tentați să și mâncați și pot apărea pofte nocturne.  De aceea este la fel de important să aveți un somn regulat și odihnitor.

Parteneri