Artista mărturisește că are tenul foarte uscat, de aceea se folosește de câteva trucuri din natură.
Uleiul de măsline, pe care îl amestecă cu busuioc sfințit, de la preot, nu este un ulei de măsline oarecare, ci procurat direct de la producător, pe care îl „Aduc românii noștri plecați în lume, de te miri unde”.
Cântăreața a mai spus pentru Fanatik că „Eu pun în uleiul de măsline extravirgin busuioc de la Bobotează, primit de la preot. Nu pun creguța cu totul, ci doar bobițele uscate și eventual și frunzele”.
Ulei, busuioc și miere
Doamna muzicii populare se curăță bine pe față, apoi se tamponează cu uleiul cu busuioc, pe care îl lasă la macerat. După ce își îngrijește astfel tenul delicat, îl răsfață cu un strat de miere lichidă, pe care îl ține pe față măcar 30 de minute.
Iar din trucurile folosite, mai dezvăluie și altele: „Eu obișnuiesc să îmi mai pun pe față și măști naturiste cu măr ras sau cartof ras. Dar cu ele e musai să stai culcată în pat, să nu curgă.” Nu e de mirare că, așa cum mărturisește, „Cu aceste trucuri mă mențin de ani de zile.”
Drag de satul copilăriei
Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (Ucraina). A fost unul din cei patru copii ai familiei de negustori Gheorghe și Veronica Fusa.
După anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică, Sofia s-a refugiat în comuna Vicovu de Sus, împreună cu mama sa, unde și-a petrecut copilăria.
Constrânsă de greutățile materiale prin care treceau refugiații, micuța Sofia a învățat să coasă, să țeasă covoare, să împletească, să croiască.
A absolvit Școala Populară de Artă din Suceava și a fost angajată, prin concurs, în 1959, ca solistă de muzică populară la Ansamblul de Cântece și Dansuri „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Din dragoste pentru satul copilăriei, și-a ales numele de scenă – Sofia Vicoveanca.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook