Trucuri pentru cele mai bune chiftele. Vor ieși pufoase și atât de fragede că se topesc în gură

Trucuri pentru cele mai bune chiftele. Vor ieși pufoase și atât de fragede că se topesc în gură
Nu mai e nici o îndoială faptul că oricine cedează în fața unor chiftele gustoase. Doar că aveți nevoie de câteva sfaturi pentru a ieși ca la carte.

Chiftele perfecte? Veți reuși, cu siguranță, dacă veți ține cont de câteva sfaturi care vă vor fi de mare ajutor.

Trucuri pentru cele mai bune chiftele. Vor ieși pufoase și atât de fragede că se topesc în gură

Vă e poftă de chiftele ca în copilărie? Le puteți consuma simple sau, de ce nu, puteți încerca și o rețetă fantastică de chiftele marinate. Dar pentru a pune pe masă chiftelele perfecte, cel mai important lucru de care să țineți seamă, este câte ouă să folosiți.

Alegeți doar ouă proaspete

Atunci când vă hotărâți să pregătiți chiftele, aveți grijă ca ouăle să fie întotdeauna foarte proaspete. Iar carnea să nu fi fost congelată. De asemenea, se recomandă să folosiți verdețuri naturale.

De ce sunt atât de importante ouăle în realizarea celor mai bune chifteluțe? Dacă nu veți folosi ouă, atunci acestea se vor sfărâma, pentru că acest preparat are rolul de a lega compoziția. Dar nu trebuie să exagerați cu numărul acestora. Bunicile recomandă ca la fiecare kilogram de carne să folosiți un ou.

Alegeți carne cu grăsime pentru a pregăti chiftele cât mai fragede

Cât privește carnea, pentru a pregăti chiftele foarte fragede, carnea aleasă trebuie să conțină și grăsime. De aceea, cel mai indicat ar fi ca amestecul de carne să aibă un procent de carne de 80%. Un alt truc demn de luat în seamă este să folosiți la chiftele mai multe tipuri de carne, foarte bun fiind amestecul de carne de porc cu cea de vită.

Chiftelele vor avea un gust cu adevărat extraordinar. Ca să aveți chiftele cu o aromă desăvârșită, mărarul vă este cel mai bun prieten. În ceea ce privește formarea chiftelelor, pentru aromatizarea și mai mult a cărnii ar fi bine să înlocuiți apa cu laptele integral.

Sursă foto: youtube