Ultima modă de iarnă e total ciudată. Doar curajoasele se încalță așa ca să fie la modă

Ultima modă de iarnă e total ciudată. Doar curajoasele se încalță așa ca să fie la modă
În acest sezon rece cel mai intrigant trend la nivel mondial ne invită să lăsăm deoparte cizmele și bocancii, chiar și celebrele UGG, și să luăm în picioare balerini.

Oricât de neobișnuit este, cel mai căutat trend al momentului impune încălțarea în pantofi extra plați, subțiri dar asortați cu șosete foarte groase. Nu de alta dar și designerii, pe de o parte, și fetele obsedate de modă, pe de cealaltă parte, sunt conștienți că e nevoie și de picioare încălzite pentru ca trendul să reziste.

Despre cât este de estetic sau nu, despre cât ne place sau nu acest trend, se va pronunța în nume personal. Până atunci însă, semnalăm moda lansată de Miu Miu: balerinii în culori de bomboane din colecția de modă toamnă – iarnă 2022 / 2023. Aceștia nu numai că ne transportă într-o lume imaginară cu oglinzi, baruri, tutu-uri roz și miros de smoală (un scenariu pe care moda l-a transpus în estetica #balletcore), dar au fost declarați la unison de experții în domeniu drept „cel mai fierbinte produs al anului 2022”. Astfel spus, și cel mai dorit.

Toată lumea caută balerini pe internet

Cifrele o dovedesc. Motoarele de căutare au înregistrat o cerere cu 1.100% mai mare pentru acest tip de încălțăminte, imediat ce s-a lăsat frigul, arată Vogue.com.

Lyst, cea mai importantă platformă de vânzare de produse de lux prin mii de parteneriate cu branduri și magazine selectate, menționează balerinii de iarnă Miu Miu pe primul loc în topul preferințelor și căutărilor clienților. (Sunt urmați imediat de saboții Birkenstock și de tricourile Prada, și abia apoi urmează UGG.) Pentru a ajunge la acest clasament, Lyst a filtrat peste 8 milioane de produse. A urmărit mențiunile din social media, dar și vizualizările de pagini, interacțiunile și vânzările.

Cum au ajuns balerinii cei mai doriți pantofi în moda de iarnă 2022 / 2023

Ce înseamnă triumful balerinilor Miu Miu? După efectul viral al fustei mini Miu Miu,  cu betelia tăiată și netivită, acum brandul dictează noua tendință în materie de încălțăminte, scrie Vogue.com. Cele mai celebre fete IT și fashioniste au acceptat provocarea pantofilor plați. Și, ca să nu le fie frig, i-au combinat cu șosete lungi, trei sferturi, groase, și cu jambiere.

Balerinii Miu Miu au intrat imediat în preferințele unor vedete precum actrița Sydney Sweeney, cântăreața Rosalía și modelul Bella Hadid. Până și estetica de băiat moale a lui Harry Styles a consacrat balerinii cu arc ca fiind un pantof must-have.

Sursa foto: Instagram