Ultimele ore din viața îndrăgitei Ileana Sărăroiu și ultimul cântec

Ultimele ore din viața îndrăgitei Ileana Sărăroiu și ultimul cântec
Ileana Sărăroiu și-a dat ultima suflare pe scenă, pe 12 mai 1979, la o nuntă în localitatea Unirea, județul Călărași. ”O bătrână într-o gară” a fost ultima piesă cântată. A murit la 42 de ani, răpusă de un anevrism cerebral.

Și astăzi numele Ilenei Sărăroiu este respectat. O marea cântăreață de muzică populară și de petrecere.  Un anevrism cerebral i-a curmat, la doar 42 de ani.

Ultimele ore din viața îndrăgitei Ileana Sărăroiu

Ileana Sărăroiu era foarte îndrăgită de români. Avea o voce caldă, iar piesele pe care le interpreta aveau texte care mergeau direct la inimă. Era frumoasă și foarte iubită. Toți ar fi vrut să le cânte la petreceri. Obișnuia să cânte ore întregi la petrecri și asta i-a adus sfârșitul.

Și-a dat ultima suflare pe scenă, pe 12 mai 1979, la o nuntă în localitatea Unirea, județul Călărași.

”La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniţă cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea”, povestea Liliana Ispas, mireasa de la acea nuntă.

Ileana Sărăroiu, ultima cântare

Ileana Sărăroiu era obosită după un alt concert acea zi. Stabilise cu socrul mare, să vină la nuntă în jurul orei 22.00. Invitații o iubeau și voiau s-o vadă și s-o asculte. Nu mai aveau răbdare, știind că urma să urce pe scenă. Mai întâi, însă, solista a rugat pe cineva să-i facă o cafea, scoțând din geantă o punguță pe care a dat-o la bucătărie.

„Atât a consumat. Doar o cafea, după care a cântat 45 de minute. Ar fi trebuit să susţină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea”, a povestit Liliana Ispas, mireasa care atunci avea 18 ani.

Localul în care a avut loc nunta era umplut de 270 de familii care veniseră să-i sărbătorească pe însurăţei și să o asculte pe Ileana Sărăroiu.

Ileaana Sărăroi a cântat melodia ”O bătrână într-o gară”, Ileana Sărăroiu le-a cerut scuze nuntaşilor că nu mai poate continua, deoarece se simte foarte rău.

„Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Omul, când a auzit că nu se simte bine, a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus. Ştiu că n-a mai fost conştientă nici o secundă şi că şi-a dat sufletul până la ieşirea din comună, în ambulanţa care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călăraşi”, a mai povestit Liliana Ispas.

Ileana Sărăroiu a suferit un AVC

Ileana Sărăroiu a fost dusă într-o cameră în spatele salonului şi aşezată pe un pat, iar doi nuntați medici i-au acordat primul-ajutor. Salvarea a preluat-o în stare de inconștiență. Nu mai răspundea la nici un stimul, iar pe drum spre spital a murit. Un anevrism cerebral (n.r. dilatație anormală ale arterelor cerebrale, ce se dezvoltă ca urmare a unor puncte slabe în peretele arterial) îi fusese fatal.

Tinerii căsătoriţi au aflat a doua zi după nuntă că Ileana Sărăroiu murise în Salvare, înainte de a ieşi din comuna Unirea.

Autorităţile au început o anchetă pentru a stabili în ce condiţii a murit. Multe persoane care au participat la nunta de la Unirea au fost audiate.

„Femeia care i-a pregătit cafeaua a fost prima luată la întrebări la Procuratură. S-au gândit că poate i s-a pus ceva în băutură, că moartea nu a fost un accident. Evident că nu s-a descoperit nimic. O săptămână întreagă, trupul artistei a fost ţinută la Morga din Călăraşi. Când au fost stabilite cauzele morţii, nimeni nu a mai avut dubii”, a mai spus Liliana Ispas.


Un interviu de colecție cu scriitoarea Ileana Vulpescu. Viața din spatele cărților

Marius Țeicu a compus doar hit-uri. ”Vreau să vă aduceți aminte că am existat”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre