Blanche Monnier era o tânără frumoasă, cu un viitor strălucit în față. Provenea dintr-o familie bună și respectată din societatea pariziană. În 1876, când avea 25 de ani, tânăra s-a îndrăgostit de un avocat mai vârstnic, care locuia în apropiere, și intenționa să se mărite cu el. Și nu a vrut să renunțe la iubit.
Însă această decizie a nemulțumit-o pe mama ei, care s-a opus vehement. Doamna Monnier susținea că fiica ei nu putea să se mărite cu ”un avocat falit” și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a preveni o astfel de căsătorie. A încercat s-o facă pe Blanche să se răzgândească, apoi i-a interzis căsătoria și a folosit fel de fel de tertipuri, însă fără niciun rezultat. Tânăra nu avea nicio intenție să „joace” după cum îi dicta mama sa.
Blanche a dispărut ca și cum n-ar fi fost
La un moment dat, însă, a părut că Blanche a dispărut brusc de pe fața Pământului, sau cel puțin din Paris. Niciunul dintre prietenii ei nu știa unde se afla aceasta. Lumea a observat că mama și fratele ei au jelit-o, apoi și-au continuat viețile cu toții. În curând, Blanche a fost uitată. Anii au trecut, avocatul pe care fata îl iubea a murit, și soarta lui Blanche a rămas un mister.
Asta, până în 1901, când procurorul general al Parisului a primit un bilet anonim ciudat, cu următorul conținut. ”Domnule Procuror General, am onoarea să vă informez în legătură cu o chestiune extrem de serioasă. Este vorba despre o fată bătrână închisă în casa doamnei Monnier. Această ființă este pe jumătate moartă de foame și a trăit în mizerie în ultimii 25 de ani, cu alte cuvinte, în propria ei murdărie.”
Nu a vrut să renunțe la iubit. 25 de ani mai târziu, poliția a găsit-o într-o stare de nedescris
Dacă Blanche Monnier nu ar fi făcut alegerea greșită în privința viitorului ei soț, poate că nu ar fi rămas în istorie. Dar a insistat să se mărite cu un bărbat pe care mama sa îl ura. De fapt, doamnei Monnier îi displăcea atât de mult acest bărbat, încât, timp de un sfert de secol, și-a încuiat fata într-o cameră minusculă, ca să o facă să se răzgândească.
După ce poliția a primit, 25 de ani mai târziu, biletul misterios, polițiștii au fost trimiși să inspecteze casa. Pentru că nu li s-a permis să intre, au forțat ușa și au pătruns în imobil. Au percheziționat locuința și au descoperit o cameră întunecată, minusculă și urât mirositoare la etajul al doilea.
Ororile trăite de Blanche. A murit într-un spital de psihiatrie
Când au deschis ferestrele, au putut-o vedea pe Blanche Monnier. Sau, mai bine zis, ce mai rămăsese din Blanche Monnier. Femeia, acum în vârstă de 50 de ani, era acoperită de fecale și resturi de mâncare și abia cântărea 23 de kilograme. Podeaua și patul erau pline de gândaci. Blanche nu arăta ca o ființă umană. Subnutrită grav, lipsită de lumina soarelui și de contacte umane vreme de 25 de ani, părea a fi un animal speriat atunci când polițiștii au scos-o din cameră.
Mama ei a fost imediat arestată, însă a murit în detenție după numai 15 zile. Înainte de moarte, a mărturisit tratamentul inuman la care își supusese fiica.Fratele lui Blanche, Marcel, a fost condamnat inițial la 15 luni de închisoare, însă a fost eliberat în cele din urmă, deoarece nu a restricționat niciodată libertatea de mișcare a surorii lui. Marcel a declarat că Blanche a ales ea însăși să rămână acolo și că nu i s-a interzis să-și părăsească „închisoarea”. Autorul biletului care a salvat-o pe Blanche nu a fost descoperit niciodată, însă la vremea respectivă s-a vehiculat că a fost expediat chiar de Marcel. Cât despre Blanche, a fost internată într-un spital de psihiatrie. Nu a revenit niciodată în societate. A murit în 1913, într-un sanatoriu din Bois.
Sursa: incredibilia
Femeia care dormea cu un piton în fiecare seară. Ce a făcut apoi șarpele este uimitor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook