Un caz terifiant. Femeia despre care se credea că e victima unor violuri a fost condamnată azi la 8 ani și jumătate de pușcărie

Un caz terifiant. Femeia despre care se credea că e victima unor violuri a fost condamnată azi la 8 ani și jumătate de pușcărie
Pentru o tânără de 19 ani au ieșit în stradă mii de persoane indignate, rețelele de socializare au explodat vorbind despre cazul ei. Fata reclama că a fost bătută, sechestrată și violată de trei bărbați de la o firmă de curățenie. Fotografiile pe care le-a postat pe Facebook erau terifiante. Peste doi ani a trebuit Poliției să afle adevărul.

 Azi, o instanță din Anglia a pus capăt unei fantasme periculoase, născută în mintea tinerei Eleanor Williams (n.r. 22 de ani, acum) ale cărei minciuni au dus la arestarea a trei bărbați și la încercarea lor de suicid fiindcă erau nevinovați, dar totuși acuzați de viol și alte atrocități.

Pentru că în timpul pandemiei din 2020, Eleanor a reclamat că a fost bătută, violată și traficată de o bandă asiatică de îngrijitori menajeri, azi instanța a dat verdictul în cazul ei: A condamnat-o la 8 ani și jumătate de închisoare deoarece procurorul și polițiștii au reușit să demonstreze că totul a fost o înscenare monstruoasă a tinerei „victime”. Eleanor a cumpărat un ciocan și și-a provocat singură rănile extrem de urâte. Aceste răni au îngrozit societatea după ce fata a postat fotografiile cu ea bătută pe pagina de Facebook.

Una din pozele prin care „victima” Eleanor Williams a vrut să-i impresioneze pe oameni și pe judecător

Eleanor Williams a fost găsită vinovată de pervertirea cursului justiției la începutul acestui an, însă astăzi s-a desfășurat procesul final, când și instanța a pronunțat decizia de condamnare la închisoare.

Postarea, făcută de Eleanor în timpul lockdown-ului din mai 2020, a fost distribuită de peste 100.000 de ori și a stârnit indignare națională, ceea ce a dus la tulburări rasiale periculoase și la un protest în orașul ei natal, Barrow-in-Furness, la care a participat Tommy Robinson, fondatorul Ligii engleze de apărare de extremă dreapta, a scris presa engleză.

Dovezile care arată că acuzațiile fetei au fost în întregime fabricate

Eleanor Williams i-a acuzat pe cei trei bărbați asiatici că au atacat-o, iar în mai 2020, ea a postat pe Facebook un mesaj în care se plângea că a fost victima unui grup de angajați ai unei firme de curățenie. A postat și fotografii cu rănile despre care anchetatorii au demonstrat că și le-ar fi provocat singură cu un ciocan.

Camerele de luat vederi au surprins-o pe Eleanor în Tesco când cumpăra un ciocan pe care l-a folosit ulterior pentru a-și face rău ea însăși. Fata a mâncat într-un hotel, în același timp în care ea a susținut că a fost ținută captivă. Și aici sunt imagini de pe camerele video ale hotelului. La fel și într-un alt magazin de unde și-a cumpărat mâncare în zilele în care a mințit că era sechestrată.

„Victima” Eleanor Williams când a cumpărat ciocanul înainte de așa zisul atac. Cu el și-a lovit singură fața

Tânăra a acuzat mai mulți bărbați de viol, nu numai pe cei de la firma de curățenie. De la firmă a fost arestat patronul arab, despre care Eleanor a afirmat că a traficat-o pentru prostituție de când avea 12 ani.

Pe Jordan, un tânăr de vârsta ei, l-a cunoscut într-un bar unde acesta venise cu prietenul lui. Apoi, în 2019, l-a acuzat de viol.

Jordan a fost prima dintre victimele sale și a fost acuzată de trei violuri împotriva ei. Acest lucru l-a făcut să fie arestat în fața familiei sale îngrozite, casa sa devenind ținta atacurilor motivate de ură. A fost eliberat după ce anchetatorii au descoperit că, atunci când Eleaonor spunea că a fost ținută închisă de Jordan și violată, acesta se afla chiar în mâinile polițiștilor, chemați la un scandal care izbucnise între tânăr și un taximetrist.

Un alt bărbat, acuzat de ea în 2017, tot pentru că ar fi violat-o, a apărut în proces ca martor.

Postarea care a îngrozit lumea. Eleanor s-a lovit singură cu ciocanul ca să reclame un viol care nu a existat

În urma postării sale de pe Facebook din mai 2020, au fost înregistrate 151 de infracțiuni, inclusiv 83 de infracțiuni cu caracter rasist, a declarat Preston Crown Court. De asemenea, unele afaceri s-au închis, iar membrii comunității și-au părăsit locuințele din cauza revoltei, a adăugat Poliția.

Ce poziție a avut mama tinerei, consilier al Partidului Laburist

La procesul din ianuarie a fost audiată și mama Eleanorei. Allison Johnston, un consilier laburist în vârstă de 51 de ani din Barrow, a respins acuzațiile aduse fetei și a declarat pentru MailOnline: „Cred în fiica mea”.

„Eu cred că în mod substanțial ea spune adevărul și ea a fost victima unui abuz și trafic. De asemenea, nu cred că Ellie și-a provocat acele răni, nu le-ar fi putut provoca.”

Mama a fost suspendată de Laburist după intervenție.

Dramele bărbaților acuzați și arestați pe nedrept

Proprietarul afacerii de curățenie, Mohammed Ramzan, a declarat că acuzațiile împotriva sa i-au făcut viața „un iad pe pământ”. El a declarat că a încercat să se sinucidă la două săptămâni după ce a fost arestat din cauza afirmațiilor lui Eleanor Williams și a adăugat că „încă poartă cicatricele” din cauza acelui moment.

Ramzan a spus că a primit „nenumărate amenințări cu moartea” pe rețelele de socializare, de la persoane „din întreaga lume”.

Proprietatea sa a fost deteriorată și afacerile sale au fost „ruinate” după ce el și familia sa au fost vizați „în cel mai oribil mod”, a declarat Ramzan în fața instanței.

Un alt bărbat, Jordan Trengove, a fost prima dintre victimele sale și a fost acuzat de trei violuri împotriva ei în 2019. Acest lucru l-a făcut să fie arestat în fața familiei sale îngrozite, casa sa devenind ținta atacurilor motivate de ură.

Jordan (22 de ani) a spus în fața instanței: „Cel mai critic moment a fost atunci când am încercat să-mi pun capăt zilelor, în august 2020”. A povestit că, după ce tânăra a afirmat că a violat-o, cuvântul „violator” a fost desenat cu spray pe casa lui și fereastra i-a fost spartă.

După ce a fost acuzat, el a spus că a petrecut 73 de zile în închisoare, împărțind o celulă cu un infractor sexual condamnat. Acum e hotărât să dea în judecată Poliția pentru că nu a fost crezut și a stat atâtea săptămâni închis.

Un al treilea bărbat, Oliver Gardner, a declarat că întâlnirea sa întâmplătoare cu Williams în Preston a dus la internarea sa într-un ospiciu, în baza Legii privind sănătatea mintală.

Dl Gardner, care a fost acuzat de viol după ce a întâlnit-o pe Williams în centrul orașului, a declarat că a fost un „adevărat șoc” când a fost contactat de poliție și i s-au adus la cunoștință acuzele femeii.

În declarația sa, el a spus că a încercat să își pună capăt zilelor înainte de a fi internat. El a adăugat: „Toată această perioadă din viața mea a fost total copleșitoare”.

Cameron Bibby, care a fost primul bărbat acuzat de viol de Williams în 2017, a declarat ca martor că a trebuit să se îndepărteze de majoritatea rețelelor de socializare.

Din cauza abuzului din mediul online, era speriat când se ducea să-și ia fiul de la grădiniță din cauza modului în care oamenii îl priveau. El a spus că, după ce Williams și-a postat pozele contul pe Facebook, în mai 2020, vecinii săi au afișat autocolante cu „Justiție pentru Ellie” pe ferestrele lor, ceea ce l-a „intimidat”.

Poziția Poliției despre acest caz în care trei bărbați au stat în arest

Ofițerul superior de anchetă Doug Marshall a declarat astăzi pentru Daily Mail:

„Este important ca oamenii să înțeleagă că aceste fapte au fost departe de crime, n-au fost victime. Eleanor Williams a numit anumite persoane ca fiind responsabile pentru traficul și abuzarea ei – persoane care s-au dovedit a nu fi comis astfel de infracțiuni.

Într-o serie de cazuri, afirmațiile sale au dus la arestarea unor bărbați nevinovați de către ofițeri care, de înțeles, au luat în serios astfel de acuzații îngrozitoare.

Williams a produs dovezi convingătoare atunci când a raportat abuzul ei. Cu toate acestea, în timp ce detectivii i-au investigat conturile, au găsit dovezi că ea nu numai că a mințit, dar a născocit dovezi care să-i susțină acuzațiile, inclusiv crearea de conturi Snapchat false și rănirea ei.

Astfel de cazuri, în care cineva a inventat crime și probe născocite, sunt extrem de rare. Ceea ce, din păcate, nu este rar este abuzul fizic și sexual împotriva copiilor și adulților tineri. Se întâmplă în Barrow, în Cumbria și în întreaga țară.”

Judecătorul a fost bulversat de acest caz

Judecătorul Robert Altham a declarat că nu există „nicio explicație” pentru minciunile tinerei Eleanor Williams. A spus că a fost uluit că tânăra de 22 de ani nu a arătat „niciun semn semnificativ de remușcare”. El a spus că nu a fost motivată rasial și crede că a ales să acuze bărbați asiatici și albi ca să copieze „alte cazuri de importanță națională”.

Întrebată despre postarea sa de pe Facebook, ea a spus: „Am vrut ca oamenii să știe ce se întâmplă în Barrow, încă se întâmplă”.

Descriind acuzațiile fetei drept „ficțiune completă”, judecătorul a adăugat: „Până când inculpata nu va alege să spună de ce a spus aceste minciuni, nu vom ști”.

Eleanor Williams a privit drept înainte și a mulțumit judecătorului după ce a condamnat-o.

Recomandarile noastre