Un desert mai bun nu există: tartă cu budincă, banană și Nutella

Un desert mai bun nu există: tartă cu budincă, banană și Nutella
Tartele sunt printre cele mai preferate deserturi, și asta o știe oricine. Și parcă niciodată nu ne putem descoperi din a gusta unele rețete noi.

Nutella, pe de altă parte, e crema de ciocolată și alune supremă. Un dulce „interzis” de bun. Există nenumărate variante ale acestei creme dulci, iar dacă vrem, o putem prepara și acasă. Găsiți și în colecția noastră cel puțin o rețetă după care puteți să o pregătiți. Însă pentru această tartă, la fel de bine puteți folosi Nutella cumpărată.

Rețeta a fost prezentată de Andrada, creatoarea de conținut din spatele contului Quick Goodies. Iar această tartă cu budincă, banană și Nutella, chiar e rapid de preparat. Este delicioasă, cu blat crocant de biscuiți cu bucăți de alune, umplutură asemenea unei budinci de ciocolată albă cu lapte, banane și puțină crema tartinabila Nutella.

Ingrediente pentru tartă cu budincă, banană și Nutella

Ingrediente blat: 150g bisc digestivi – dați prin blender

50g alune pădure – date prin blender

100g unt nesărat de 82%

30g ciocolată cu lapte

Umplutură: 1 banană tăiată rondele

100ml smântână

100g ciocolată albă

100ml smântână

100g ciocolată cu lapte

câteva linguri Nutella

alune, biscuiți pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat se topește untul și ciocolată pe baie de aburi, apoi se adaugă peste biscuiții și alunele mărunțite. Amestecul se adaugă într-o formă rotundă cu diametrul 22 centimetri și se introduce la frigider 20 minute.

Pentru prepararea umpluturii, într-un bol, pe baie de aburi, se încălzește bine 100 ml smântână lichidă. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolată albă și se amestecă bine, apoi se adaugă peste blat. Se taie o banană rondele și se adaugă peste amestecul cu ciocolată albă.

Într-un alt vas, pe baie de aburi, se încălzește bine cealaltă porție de 100 ml smântână lichidă, se ia de pe foc și se adaugă ciocolata cu lapte, se amestecă și se adaugă peste stratul de banane. Se introduce 6 ore la frigider (sau se lasă chiar peste noapte), iar când se scoate de la frigider se adaugă câteva linguri de Nutella, alune și biscuiți pentru decor.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre