Simona Ionescu / Redactor Șef

Un parașutist care a căzut în gol de la 4.500 m a supraviețuit și povestește

Un parașutist care a căzut în gol de la 4.500 m a supraviețuit și povestește
Vă puteți imagina cum e să sari cu parașuta și aceasta să nu vi se deschidă? Plonjezi de pe la 4.500 de metri, viteza de cădere e absolut amețitoare. Cine supraviețuiește?

Un parașutist care a căzut în gol de la 4.500 m a supraviețuit și povestește. Lui nu i s-a desfăcut parașuta. Și nici cea a instructorului alături de care sărise, agățat. Au izbit pământul cu  80 km/ h, și au supraviețuit.  Conform tuturor legilor fizicii și biologiei umane, ar fi trebuit să moară instantaneu la impactul cu solul, dar nu asta s-a întâmplat în cazul lui Brad Guy. Acesta a reușit să scape cu viață  după ce parașuta parasutiului său, cât și rezerva de urgență, nu s-au deschis, la o săritură în 2013.

Zilele trecute, așa cum Rețete și vedete a relatat, un soldat britanic ce participa la un exercițiu militar în California a avut, la fel, zile. Sunt cazuri care sfidează Universurl. Militarul a plonjat tot de la 4500 de metri, în timpul exercițiului, și nu i s-a deschis parașuta. A căzut peste un bungalow, intrând prin acoperiș, pod, și ajungând în final, viu, pe podeaua bucătăriei.

Un parașutist care a căzut în gol de la 4.500 m povestește

Brad Guy a povestit pentru Vice ce s-a întâmplat pe 1  august 2013, în zona Lilydale din Melbourne. Se anunța o zi superbă, fără nori, condiții excelente să se ridice avionul și să sară cu parașuta. A ales să sară de la 4500 de metri.

„Sunt destul de sigur că puteai să-ți alegi altitudinea pe care-o voiai și eu am ales să merg cât de sus se poate. S-a făcut multă caterincă; instructorul m-a întrebat dacă am ceva de zis, ca ultime cuvinte, pe glumă. Eu am un simț al umorului destul de macabru, așa că am zis: „Da, sper să mi se deschidă parașuta”. Deci, cumva, am cam cobit singur. La asta m-am tot gândit – oare mi-am făcut-o cu mâna mea.

Pe măsură ce instructorul mă împingea mai aproape de margine, țin minte că m-am agățat de orice-am putut, cât de tare am putut. Nu mi-am zis niciodată „nu mai vreau să fac asta”; mai degrabă, „futu-i, e destul de intimidant”. Dar apoi am sărit. Primele șase sau șapte secunde au fost destul de incredibile. Sincer, e o senzație destul de fenomenală. În punctul ăla, nu mi-era deloc frică”, a povestit bărbatul, pentru revista Vice.

După un timp, scurt, și-a dat seama că se întâmplă ceva. „Bill, instructorul meu, din spatele meu, se foia. Părea că încearcă să manevreze și să tragă de cabluri ca să poată face parașuta să se deschidă. Eu pur și simplu atârnam acolo, în bătaia vântului. Atunci s-a instalat pe bune groaza și-am început să mă panichez. După ceva vreme, iese și a doua parașută.

Mă uit în sus și văd o parașută albă, încurcată cu una galbenă, și niciuna nu-i deschisă. La faza asta, tot încă n-am încetinit deloc. Nu pot să procesez nimic și îl aud doar pe Bill cum urlă la mine – adică urlă din toți rărunchii să-mi țin picioarele jos și corpul ghemuit, pentru că am început să ne rotim în aer și să tremurăm”, a mai povestit acesta.

Bărbatul și-a amintit și cum și-a întâmpinat moartea

Practic, în acele ultime secunde de zbor / cădere, a fost convins că finalul va fi doar unul: moartea. „Am acceptat complet moartea și am știut că mă așteaptă. S-a instalat un calm straniu, de genul: „Ok, se-ntâmplă asta. O să fie cea mai mare durere pe care-am suportat-o vreodată, dar odată ce vine, o să fiu mort”.  Așa că o acceptasem. Sentimentul copleșitor pe care mi-l aduc aminte e cel de vinovăție. Mă simțeam enorm de vinovat pentru că-mi adusesem familia acolo, să mă vadă cum mor.

I-am văzut în gând și pur și simplu mi-a părut atât de rău pentru groaza și trauma lor și pentru că urmau să mă vadă murind”, a mai relatat sursei citate.

Marele noroc a fost că au aterizat într-un lac, la marginea unui teren de golf. Instructorul și-a rupt ambele picioare și pelvisul. A fost preluat de un elicopter- ambulanță. Cu coloana vertebrală fracturată, Brad Guy a fost dus și el la spital. În prezent e recuperat complet.

Sursa foto: Pixabay, Instagram

Tătăițul Dan Nicorescu conduce în papuci un Aston Martin

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre