Un tort aparte: Mușuroi de furnici cu biscuiți făcuți în casă

Un tort aparte: Mușuroi de furnici cu biscuiți făcuți în casă
Mușuroiul de furnici se poate prepara cu semipreparate (lapte condensat fiert, biscuiţii din comerţ), dar e mult mai interesant să fie făcut cu ingredientele realizate în casă. Rezultatul: un tort foarte gustos, crocant cu multe nuci şi gust de ciocolată, adevărat deliciu.

Acest tort se face rapid, chiar mai rapid decât un tort cu foi, dar la gust nu cedează cu nimic în faţa unui alt tort, având specificul lui, plusul fiind, că se păstreaza in frigider mai mult timp (5 – 7 zile) acoperit cu peliculă alimentară. Aşadar, urmăriţi reţeta pas cu pas.

Ingrediente-aluat:

150 ml ulei, 100 ml lapte, 100 g zahăr, 0,5 linguriţă praf de copt (3 g), 1 linguriţă (5 g) zahăr vanilat, 400 – 450 g făină.

Ingrediente cremă:

150 ml lapte, 100 g zahăr, 100 g unt, 100 – 120 g miez de nuci, 100 g miere, 2 linguri de cacao, 1 plic zahăr vanilat (10 g).

Preparare:

Miezul de nuci îl prăjim uşor, la foc mic, în tigaia uscată câteva minute. Apoi, amestecăm ingredientele pentru aluat şi frământăm. Aluatul va fi unul fărămicios. Punem aluatul timp de 30 de minute în frigider să se răcească. Ulterior, trecem aluatul prin maşina de tocat carne şi îl coacem timp de 10 – 15 minute la 180 de grade C în cuptorul înfierbântat din timp. Desparţim fărâmiturile dacă s-au lipit.


Absolut uluitoare Raquel Welch, la  80 de ani! Să vedeți cum arată o divă adevărată

Una din marile sportive din circuitul WTA s-a pozat topless


Pregătim crema:  într-un vas amestecăm zahărul cu cacaoa şi zahărul vanilat. Câte puțin încorporăm acest amestec în laptele rece. Punem amestecul într-un ceaun. Lăsăm 2 – 3 minute să fiarbă. Adăugăm mierea și untul, bine. Lăsăm crema să fiarbă încă 2 – 3 minute, după care adăugăm miezul de nuci mărunțit. Crema va fierbe 2 – 3 minute. Stingem focul și lăsăm crema puţin să se răcească.

În crema caldă adăugăm fărămiturile de biscuiţi, uşor, amestecăm. Ungem uşor cu ulei fără miros platoul, punem compoziţia şi îi dăm forma respectivă, apăsând îndesat şi strângând cu mâinile tortul ca să se lege bine. Ungeți-vă mâinile cu ulei ca să nu se lipească de tort.  Tortul, modelat sub forma unui mușuroi de furnici se pune la frigider pentru 2 – 3 ore, apoi se poate servi.

Sursa : Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp