Un asemenea caz se întâlnește extrem de rar, iar specialiștii spun despre Daniel Tammet că reprezintă oamenii care vor trăi în viitor.
Vede răspunsurile în interiorul minții. Daniel Tammet este considerat geniul secolului
Cercetătorii i-au pus un diagnostic greu de crezut: savantism. Este vorba de o maladie foarte rară, asemănătoare cu autismul, ce se caracterizează prin inteligență excesivă. El este Daniel Tammet, tânărul care s-a născut pe 31 ianuarie 1979.
Nu a fost niciodată un copil ca toți ceilalți, iar până la vârsta de patru ani s-a confruntat cu crize cumplite de epilepsie. Într-o zi însă, boala nu l-a mai deranjat, dar creierul a suferit modificări incredibile, nivelul de inteligență devenind unul foarte mare.
„În 2004, a recitat live numărul Pi până la 22.500 decimale”
De atunci a început să rezolve calcule imense, mărturisind că vede răspunsurile în interiorul minții.
„E straniu. Văd imagini, forme și modele. Aproape ca un pătrat, dar cu textura unor picături de ploaie, pulsări aproape. Ceva care se reflectă, arată aproape metalic, poate ca un puls de lumină”, a declarat acesta.
Și lucrurile incredibile despre ceea ce poate face acest tânăr nu se opresc aici. Creierul său reușește zi de zi să facă ceva aproape magic: pare să execute comenzi matematice, fără ca el să trebuiască să gândească.
Pentru a le demonstra cercetătorilor cine este cu adevărat, în anul 2004, Daniel a făcut o demonstrație fantastică. A recitat live, mai mult de cinci ore, numărul Pi (circumferința unui cerc împărțită în diametrul său) până la 22.500 decimale.
Și nu a greșit absolut deloc. Și tot Daniel este cel care știe perfect zece limbi străine, printre care și româna. Și i-au trebuit doar cinci zile ca să știe să vorbească islandeza.
În pauzele de la școală studia modelele frunzelor și ale scoarței
Mama lui Daniel a afirmat că până la doi ani a fost disperată pentru că micuțul a plâns continuu. Un alt lucru ciudat a fost că în pauzele de la școală, acesta studia modelele frunzelor copacilor și ale scoarței acestora. Acestea aveau complexitatea și structura numerelor pe care le vede acum
„Numerele au fost lentila mea, modul prin care mă uitam la lumea din jurul meu. Așa că mereu număram lucruri, și mă uitam la ceva și mă gândeam asta arată ca 131, asta arată ca 52. Și mă gândeam mereu că tot așa experimentează și alții numerele.
Că acesta este un lucru normal”, susține Daniel Tammet. Chiar dacă el se consideră un om ca toți ceilalți, specialiștii și-au pus întrebarea dacă nu cumva a venit de pe o altă planetă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook