Compania AstraZeneca a început deja producerea a 30 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 la comanda guvernului de la Londra, în contextul în care remediul, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford este încă în faza de testare.

Vaccinul este în faza de probe în Regatul Unit al Marii Britanii dar și în țări precum Brazilia și Africa de Sud. Cu toate acestea, profesorul Andrew Pollard, cel care conduce „Grupul Oxford privind vaccinurile”, declara luna trecută că datele deja colectate pe parcursul testelor clinice ar putea fi suficiente pentru a cere omologarea oficială, scrie The Guardian.


Ce fac liderii mondiali pe Twitter. Care e locul lui Iohannis

Brooklyn Beckham și Nicola, casătoriți în secret? Imagini fierbinți cu cei mai îndrăgostiți tineri


Vaccinul a fost dezvoltat prin intermediul unui virus provenind de la cimpanzeu, ceea ce cercetătorii numesc „vaccinul vector”. Acesta conține codul genetic al proteinelor identificate în noul coronavirus, SARS Cov-2. Astfel, specialiștii spun că odată administrat vaccinul, acesta va declanșa în organism o reacție imună puternică.

3.000 de noi îmbolnăviri, duminică

Ministrul sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat pentru LBC că producția potențialului vaccin a început, cu mult înainte de orice aprobare. „Am contractat deja 30 de milioane de doze de la AstraZeneca, de fapt ei au început deja fabricarea acestora, înainte de omologare, astfel încât, dacă avizul vine pe parcurs- ceea ce nu garantează nimeni- să fim deja gata să îi dăm drumul.

În cel mai bun scenariu, acest lucru s-ar putea întâmpla în acest an, însă eu cred mai curând că se va întâmpla în primele luni ale anului viitor. În același timp, am contractat (guvernul-n.red), și alte potențiale vaccinuri de la alți producători internaționali”, a declarat ministrul.

În Marea Britanie s-au înregistrat duminică aproape 3.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, numărul fiind în creștere cu aproape 1.000 față de cele raportate cu o zi mai devreme. Acesta este cel mai ridicat nivel după data de 23 mai. Astfel Marea Britanie a ajuns la un bilanț total de peste 152.000 de cazuri de la izbucnirea pandemiei. Creșterea survine la numai câteva zile după redeschiderea școlilor în această țară.

Sursa foto: Pixabay

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp