Potrivit președintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, se lucrează pentru ca și angajații din mediul privat să aibă vouchere de vacanță.
Vești incredibile pentru toți angajații. Statul va emite vouchere „de relaxare”
Alina Gorghiu susține că proiectul de lege va aduce beneficii bugetului, ba chiar a vorbit și despre ce calcule s-au făcut. Guvernanții au pus totul pe hârtie și au constatat că un singur leu cheltuit pe vouchere de vacanță aduce 0,44 lei venit suplimentar pentru PIB, dar și 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat. Cât privește 65.000 de lei care vor fi cheltuiți prin voucherele de vacanță reprezintă un nou loc de muncă.
„Restartăm cu acest proiect motorul economiei”
”Considerăm, noi, cei din PNL, împreună cu UDMR şi PSD, pentru că împreună am depus acest proiect, că toţi angajaţii din România trebuie să beneficieze de aceleaşi politici publice, indiferent de angajator. Restartăm cu acest proiect motorul economiei. Eu cred că sectorul transporturi, sectorul comerţ, sectorul turism vor fi încurajate de această măsură care va încuraja, în opinia noastră, şi noi contracte de muncă şi reducerea presiunii fiscale.
„Tichete de masă şi tichete cadou care arată un efect antrenant pe care ele îl au şi destul de ridicat”
Vreau să vă dau câteva cifre care înseamnă impactul biletelor de valoare, aceste vouchere de vacanţă. Tichete de masă şi tichete cadou care arată un efect antrenant pe care ele îl au şi destul de ridicat.
Este un studiu care ne arată că, la un leu cheltuit prin vouchere de vacanţă, înseamnă acest leu 0,44 lei suplimentar pentru PIB şi 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat şi că la fiecare 65.000 de lei cheltuiţi prin vouchere de vacanţă înseamnă un loc nou de muncă în economia naţională”, a declarat Alina Gorghiu.
4,3 milioane de angajați din sectorul privat vor putea beneficia de vouchere de vacanță
Nu în ultimul rând, Alina Gorghiu spune că așteaptă ca Senatul să voteze proiectul favorabil, ”în foarte scurtă vreme”, pentru ca aproximativ 4,2 milioane de angajaţi din sistemul privat să beneficieze de aceste vouchere de vacanţă. Din punctul său de vedere, în acest fel s-ar elimina „discrepanţa şi discriminarea” dintre bugetari şi angajaţii din sectorul privat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook