Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, prezentăm azi o delicioasă rețetă din bucătăria olandeză: Supă cremă de praz. Pentru că este toamnă, iar prazul face parte dintre legumele cu care ne putem răsfăța în acest anotimp și nu numai, să-l includem așadar în cât mai multe preparate, pentru a beneficia de savoarea și proprietățile acestuia. Dar este bun și inclus în diverse preparate pentru a le da o savoare aparte.
Ingrediente pentru rețeta Supă cremă de praz
4-5 fire de praz românesc
2 morcovi
250 g ciuperci champignon
2-3 linguri smântână
150 g cremă de brânză
50 g unt
sare
piper
1 l apă
200 g cașcaval gouda
Cum preparăm rețeta
Prazul se curăță de capete și de primele foi, se toacă rondele și se pune la călit în unt. Se presară puțină sare pentru a-i intensifica gustul, dar și pentru a înlesni pătrunderea acestuia mai rapid.
Se adaugă morcovul curățat și tocat rondele și ciupercile spălate și feliate. Se amestecă bine până se pătrund ingredientele, apoi se completează cu apă fierbinte. Se lasă să fiabă 10-15 minute, apoi se scurg ingredientele și se trec prin blender. Se adaugă smântâna și crema de brânză, se mai diluează cu supă fierbinte și se mai fierbe pentru 1-2 minute, potrivind gustul cu sare și piper.
După ce se stinge focul, se adaugă cașcavalul răzuit și se lasă delicioasa supă cremă olandeză de praz la odihnit 20 de minute, înainte de a fi servită. Se poate servi cu felii de pâine gratinate la cuptor cu unt și usturoi și învelite în felii subțiri de prosciutto, cu ciuperci preparate pe grătar, sau cu crutoane simple.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook