Veți adora acest preparat sățios și colorat: Tocană coreeană de porc cu multe legume

Veți adora acest preparat sățios și colorat: Tocană coreeană de porc cu multe legume
Chef Nicolai Tand a pregătit într-una din edițiile Neatza d eluna trecută, o delicioasă rețetă de tocană coreeană de porc cu multe legume.

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani uimește de fiecare dată cu bunătățile pregătite. Una dintre acestea este o delicioasă rețetă de tocană coreeană de porc cu multe legume.

Pentru a prepara și voi o astfel de mâncare consistentă, gustoasă și hrănitoare, urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari așa cum ni le-a redat chef Nicolai.

Tocană coreeană de porc cu multe legume – Ingrediente

1 kg carne de porc

sare și piper

2 linguri de ulei

1 ceapă mare

1 morcov

3-4 căței de usturoi

puțin ghimbir

1 fir de praz

1 salată asiatică

2 ardei

150 gr tăiței de orez

1 legătură de ceapă verde

1 lingură de sos de soia

1 lingură de sos teriyaki

1 lingură de sos dulce-acrișor

1 lingură de oțet

1 linguriță de zahăr

150 gr boabe de porumb dulce

verdeață pentru decor

Mod de preparare

Se începe cu carnea de porc care se taie în cuburi, se asezonează cu sare și piper și se rumenește în ulei încins. Apoi se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul, de asemeni tocat mărunt, precum și morcovul curățat și tocat în bucăți mici. Se amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine pătrunse și își întrepătrund aromele.

Următorul pas constă în adăugarea sosului de soia, apoi a sosului teriyaki amestecat cu oțet și zahăr și, nu în ultimul rând, a sosului asiatic dulce-acrișor. Se completează cu apă fierbinte și se mai lasă totul la fiert câteva minute.

Ceapa verde și prazul se curăță de primele foi, se toacă în rondele și se adaugă în vasul cu tocana coreeană. Varza chinezească se taie în fâșii, iar ardeii se curăță și se toacă în cuburi mici. Se adaugă în vasul cu tocană. Se mai completează cu apă fierbinte dacă este cazul. Chef Nicolai Tand ne recomandă să preparăm mâncarea mai zemoasă cu textură între ciorbă și tocană pentru că este mai delicioasă.

Când toate ingredientele sunt pătrunse se adaugă tăițeii de orez și boabele de porumb dulce. Din acest moment se mai fierbe delicioasa tocană până când sunt hidratați tăițeii de orez. În acest timp se potrivește gustul cu sare, piper și ghimbir răzuit. În timpul servirii, sau după stingerea focului, se poate adăuga pătrunjel verde, tocat mărunt.

Sursa: Chefi la cuțite