Viața tumultoasă a actriței Natalie Wood. Povestea iubirii care s-a sfârșit tragic, în apele Pacificului

Viața tumultoasă a actriței Natalie Wood. Povestea iubirii care s-a sfârșit tragic, în apele Pacificului
Viața tumultoasă a lui Natalie Wood s-a sfârșit brusc, în apele Pacificului. Povestea de dragoste dintre Wood și Robert Wagner, dar și misterul morții actriței, continuă să fascineze și azi.

A fost o poveste de dragoste ancorată în istoria vechiului Hollywood. O copilă devenită idol adolescent, Natalie Wood crescuse pe ecranele de film în fața a milioane de americani, iar la 18 ani făcuse trecerea la actrița adultă serioasă. Robert Wagner, un actor aspirant, cu fălcile pătrate, de la 20th Century Fox, avea 26 de ani. Wagner avea înfățișare, carismă și pusese ochii pe Natalie. Detaliile din viața tumultoasă a lui Natalie Wood au fost scrise pe pagini întregi și continuă să fascineze și azi. 

Wood, care apăruse pentru prima dată pe ecran cu puțin înainte de a cincea ei aniversare, în ”Happy Land” (1943), l-a întâlnit pentru prima dată pe Wagner la câțiva ani după debutul ei. ”Aveam 10 ani și el 18 când l-am văzut mergând pe hol la 20 Century Fox”, a povestit  Natalie în 1976. ”M-am întors spre mama și i-am spus: Mă voi căsători cu el”, a mai spus actrița la vremea respectivă. 

 Viața tumultoasă a actriței Natalie Wood. Studiourile au combinat-o inițial cu Wagner pentru publicitate 

Viața tumultoasă a lui Natalie Wood

Când l-a cunoscut prima oară pe Wagner, Natalie Wood, fiica unor imigranți ruși săraci, era deja o celebritate. Actrița a fost încurajată de mama ei să facă actorie și a semnat un contract cu studiourile 20th Century Fox înainte să împlinească 10 ani. Primul ei rol a fost cel al personajului Susan din filmul clasic ”Miracol pe strada 34” (1947). 

Prima întâlnire dintre Natalie și Robert Wagner a fost în 1956, la ideea celor de la studiourile 20th Century Fox, ca o încercare de a-i face publicitate actriței. Atracția a fost însă reală și s-au căsătorit un an mai târziu, după ce Wagner a pus un inel de perle și diamante în paharul de șampanie al lui Wood. Cuplul și-a petrecut o mare parte din luna de miere pe un iaht, navigând în Florida Keys. A fi pe apă era o pasiune pe care amândoi o împărtășeau, deși Wood vorbea adesea despre teama ei de „apă adâncă”. 

Au divorțat patru ani mai târziu 

Îndrăgostiți nebunește, cei doi și-au început viața împreună sub lumina constantă a reflectoarelor. ”Am condus un Corvette prin toată țara. Posturile de radio anunțau pe unde trecem și oamenii ne așteptau să ne vadă în fiecare orășel”, mărturisea Natalie.  Faima actriței a continuat să crească în anii următori. Au urmat pentru ea roluri principale în Marjorie Morningstar (1958), Splendor in the Grass (1960), West Side Story (1961) și Gypsy (1962) ). Dar în afara ecranului, căsnicia ei cu Wagner nu mergea prea bine. „Ne cunoșteam unul pe celălalt mai bine decât ne cunoșteam pe noi înșine”, și-a amintit ea.

Cuplul s-a despărțit în 1961 și a divorțat în anul următor. Wood a rămas tăcută în legătură cu zvonurile cum că avusese o aventură cu partenerul ei din ”Splendoare în iarbă”, Warren Beatty. O altă poveste cu privire la motivul din spatele despărțirii spune că Wood l-a găsit pe Wagner în flagrant cu un alt bărbat, potrivit surorii mai mici a lui Wood, Lana și a altor surse, după cum a raportat Vanity Fair. 

S-au căsătorit cu alte persoane, după care s-au împăcat 

Viața tumultoasă a lui Natalie Wood

După divorț, Wagner s-a căsătorit cu actrița Marion Marshall în 1963, cu care a avut o fiică. Natalie și-a refăcut viața alături de producătorul de film Richard Gregson, în 1969. Au avut împreună o fiică pe nume Natasha, dar au divorțat în 1972. 

În același an, Natalie a acceptat o invitație în Palm Springs din partea lui Robert Wagner. La scurt timp s-au împăcat și s-au recăsătorit imediat. De data aceasta cariera lui Wagner era cea în ascensiune, în timp ce Natalie alesese să se retragă temporar din lumina reflectoarelor. Decizia era motivată de dorința lui Natalie de a a se ocupa de familie și copii. Actrița a avut un singur copil cu Robert Wagner, în 1974, o fată pe nume Courtney. 

Iubirea s-a sfârșit în apele Oceanului Pacific 

Iubirea dintre cei doi a ținut însă doar nouă ani. În 1981, în weekendul de Ziua Recunoștiinței, cuplul alături de Christopher Walken (co-starul lui Natalie) au făcut o excursie către Insula Catalina, la bordul iachtului ”Splendor”. Pentru Natalie Wood, avea să fie ultima excursie din viața ei. Actrița, pe atunci în vârstă de 43 de ani, a fost descoperită înecată pe 29 noiembrie 1981, o zi mai târziu de la plecarea cu iahtul. 

Conform variantei oficiale, Wood și Wagner s-ar fi certat atunci din cauză că Wagner era gelos pe Walken. Cuplul a spart inclusiv o sticlă de alcool și a ieșit cu țipete. Natalie ar fi băut destul de mult în acea seară, când a căzut peste bord și s-a înecat. Presa a scris luni întregi despre acest accident ciudat, iar suspiciunile planau constant asupra subiectului. Deși moartea actriței a fost catalogată drept accident, dosarul a fost redeschis în 2011 de către poliția din Los Angeles. Cauza morții a fost modificată din ”accident” în ”necunoscută” în 2012. 

Robert Wagner, persoană de interes 

Robert Wagner în 2016

Robert a fost bănuit mereu pentru moartea lui Natalie, iar poliția l-a marcat drept ”persoană de interes” în 2018. Căpitalul Davern, cel care conducea vasul ”Splendor”, a declarat la un moment dat că cei doi au avut o dispută violentă înainte ca Natalie să dispară. De asemenea, acesta a mai spus că Wagner a așteptat prea mult înainte să contacteze serviciile de urgență.

 Oricum ar fi, viaţa pe care Wagner a dus-o după moartea lui Natalie nu a mai fost sub semnul iubirii, deşi acesta s-a mai că­sătorit o dată, cu actriţa Jill St. John, în 1990. ”Când Natalie a murit, am crezut că şi viaţa mea s-a terminat. Uşor, uşor, am reuşit să mă ţin din nou pe picioare, dar au fost nişte zile foarte dificile şi triste“, spunea Wagner în urmă cu câțiva ani. 

Foto: Facebook

Povestea zbuciumată a ultimilor ani din viața lui George Enescu