Victor Rebengiuc nu a rezistat. Și-a anunțat retragerea de pe scenă, dar revine în rolul principal

Victor Rebengiuc nu a rezistat. Și-a anunțat retragerea de pe scenă, dar revine în rolul principal
„Tatăl”, un spectacol cu Victor Rebengiuc în rolul principal, va avea premiera la Teatrul Bulandra, în acest weekend. Urmează trei zile de reprezentații.

Acest sfârșit de săptămână aduce pe scena Teatrului Bulandra premiera oficială a spectacolului „Tatăl” de Florian Zeller, cu Victor Rebengiuc în rolul principal. Regia spectacolului e semnată de Cristi Juncu, iar scenografia de Carmencita Brojboiu. Din distribuţie fac parte, alături de Victor Rebengiuc: Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Povestea spectacolului

„Anne încearcă cât poate să aibă grijă de André, tatăl ei, a cărui memorie nesigură îl face din ce în ce mai vulnerabil. Descurajați de caracterul lui irascibil, îngrijitorii nu-i sunt de nici un ajutor și îl părăsesc unul după altul. Amintirile tatălui se dezintegrează treptat. Totul este încețoșat în jurul lui, un melanj confuz în care se amestecă locurile între ele și cei dragi cu cei străini. În amurgul existenței sale, nedumerirea lui îl strânge din ce în ce mai mult într-o singurătate ireversibilă.

Profund emoționant, Tatăl este o poveste de familie serioasă și realistă și o privire nesentimentală, intens emoțională asupra lumii prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demență, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale”, anunță Teatrul Bulandra pe site-ul instituției.

Textul a câștigat, în 2014, Premiul Moliere pentru cea mai bună piesă. Doi ani mai târziu, în 2016, a fost nominalizat la premiile Tony şi Laurence Olivier. Traducerea în limba română îi aparține lui Carmen Iernilă, iar adaptarea pentru scenă, Ralucăi Aprodu.

Victor Rebengiuc nu a rezistat desparte de mare lui dragoste, teatrul

Spectacolul marchează reîntoarcerea lui Victor Rebengiuc în teatrul unde a jucat mai bine de şase decenii. Celebrul actor a debutat pe scena teatrului Bulandra la vârsta de 24 de ani.

Totuși, acest rol ar putea  rămâne ultimul personaj pe care îl aduce pe scenă, după ce Victor Rebengiuc a anunțat, vara aceasta, că nu va intra în alte noi proiecte. Spectacolul deschide stagiunea 2022-2023 a teatrului Bulandra, iar reprezentațiile sunt programate vineri, 7 octombrie, sâmbătă, 8 şi duminică, 9 octombrie, de la orele 19:00, în Sala Liviu Ciulei.

Sursa foto:  Cosmin Ardeleanu / Teatrul Bulandra