Prințesa Catharina-Amalia a Olandei, moștenitoare a tronului olandez, renunță la dreptul la o indemnizație anuală puternică. Prințesa este viitoarea regină, iar suma la care a spus nu este una deloc de neglijat. Prințesa Amalia a terminat săptămâna trecută examenele finale la Christelijk Gymnasium Sorghvliet din Haga, absolvind cum laude. În conformitate cu tradiția olandeză, ea a ridicat steagul țării împreună cu rucsacul într-un videoclip distribuit pe conturile de socializare ale familiei.
De ziua regelui (sărbătoarea zilei de naștere a regelui Willem-Alexander în aprilie), la începutul acestui an, prințesa Amalia și-a împărtășit planurile de a-și lua un an sabatic înainte de a continua educația. „Vreau să călătoresc puțin, să descopăr lumea, să fac lucruri pe care s-ar putea să nu le pot face peste douăzeci de ani”, a spus ea, potrivit Netherlands News Live.
Viitoarea regină a renunțat la 2 milioane de dolari pe an. I se pare inconfortabil
Fiica cea mare a regelui Willem-Alexander și a reginei Maxima i-au trimis vineri o scrisoare scrisă manual prim-ministrului olandez Mark Rutte, prin care i-a comunicat decizia ei de a refuza indemnizația de aproape 2 milioane de dolari până când va prelua îndatoririle regale.
„La 7 decembrie 2021 voi avea 18 ani și, potrivit legii, voi primi o indemnizație”, a spus prințesa Amalia într-o scrisoare publicată de NOS. „Mi se pare inconfortabil atâta timp cât nu fac nimic pentru asta în schimb și în timp ce alți studenți au un trai mult mai dur, mai ales în această perioadă de coronavirus.”
Amalia a adăugat că intenționează să-și ia un an sabatic înainte de a începe studiile universitare. Ea a spus că va rambursa cei aproape 400.000 de dolari la care avea dreptul în perioada de studenție și nu va pretinde cheltuieli de 1,6 milioane de dolari „până când nu voi avea costuri ridicate în rolul meu de prințesă de portocală”.
Foto: Facebook
Viviana Sposub și George Burcea n-au mai avut răbdare. Surpriză de proporții înainte de emisiune
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook