Dacă sunteţi amatori de vinete, dacă v-aţi săturat de ghiveci cu vinete, dacă nu mai ştiţi cum să le gătiţi, atunci aceasta poate fi o rețetă care vă va scoate din monotonie.
Ingrediente:
4 – 5 vinete mici, 200 g carne tocată de porc sau pui, 1 ou, 2 cepe mari, 2 roşii, 1 ardei gras, 1 morcov, 2 căței de usturoi, 100 ml ulei, sare după gust.
Pregătirea vinetelor:
Cu un cuţit subţire de bucătărie tăiem vinetele sub formă de zigzag în jumătate. Scoatem miezul, lăsând pe pereţii legumelor puţin din el. Clătim vinetele în câteva ape şi le întoarcem cu faţa în jos pe un prosop să se scurgă bine din ele apa acumulată.
Prepărarea umpluturii:
Călim uşor pe tigaie în ulei o ceapă, miezul de la vinete timp de 2 , 3 minute. Miezul vinetelor se ține înainte în apă cu sare 20 de minute şi îl tocăm sau îl fărămiţăm. Apoi se adaugă carnea tocată, sărăm şi lăsăm iarăşi 2 – 3 minute totul să se prăjească în ulei pe tigaie. După ce amestecul s-a răcit adăugăm oul, usturoiul şi amestecăm compoziţia. Umplutura este gata.
Tocăniţa din legume și prepararea finală:
Separat, călim în ulei maxim 3 minute o ceapă, ardeiul, morcovul, roşiile şi sărăm după gust. Spre final mai stoarcem în legume o jumătate de lămâie. Umplem vinetele cu tocătura pregătită. Le aranjăm în pozitie verticală într-o tavă sau un ceaun.
Deasupra fiecărei vinete aranjăm frumos tocăniţa, iar cu ceea ce rămâne umplem golurile dintre vinete. Turnăm 200 ml apă, apoi dăm tava la cuptor, după ce l-am preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coacerea durează 25 – 30 de minute.
Sursa: Bunica.md
Vizită în casa de 100 de milioane de dolari a lui „James Bond”. Imagini rare
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook