Vladimir Putin nu se oprește. Construiește o armă cum n-a mai existat. Proiectul a început în 2011

Vladimir Putin nu se oprește. Construiește o armă cum n-a mai existat. Proiectul a început în 2011
Vladimir Putin nu se mulțumește doar cu invazia Ucrainei. El vrea acum să ducă la bun sfârșit proiectul care a fost lansat în anul 2011.

Vladimir Putin vrea să intre în istorie cu noua armă pe care se gândește să o construiască. E incredibil la ce s-a gândit liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin nu se oprește. Vrea să construiască o armă cum n-a mai existat. Proiectul a început în 2011

Putin se gândește de ceva vreme la un sistem laser, care să reușească să dezactiveze sateliții care ar trece peste teritoriul Rusiei, a arătat o investigație publicată recent de The Space Review, citat de Jerusalem Post. Proiectul, care se numește Kalina și a început în anul 2011, se află în complexul de monitorizare spaţial Krona, situat pe vârful muntos Chapal.

Potrivit unui document de garanție bancară care a fost depus în ianuarie 2014, scopul proiectului este „crearea unui sistem pentru suprimarea funcţională a sistemelor electro-optice ale sateliţilor” prin intermediul laserelor. Precision Instrument Systems (NPK SPP), corporaţia industrială de cercetare din Rusia care a fost contractată pentru proiect de către Ministrul rus al Apărării a afirmat că acesta este un „sistem special cuantico-optic” destinat „războiului electro-optic”.

De ce a fost amânat proiectul

Sursele spun că unul dintre motivele pentru care proiectul a fost amânat este faptul că societatea care urma ca în 2021 să dezvolte un sistem optic adaptativ pentru proiect, NPTs Femto, a intrat în lichidare. Un alt obstacol se spune că ar fi fost și sancțiunile economice impuse țării conduse de Putin după anexarea Crimeei și, bineînțeles, măsurile venite din partea Occidentului după ce liderul de la Kremlin a început să invadeze Rusia.

„Documentația publicată online în 2015 a lăsat deja să se înțeleagă că proiectul Kalina va avea un nou telescop pentru a ținti cu precizie razele laser spre sateliți”, a declarat The Space Review, citat de The Independent.

Ce spun astronauții și agenții spațiali internaționali

Cei mai mari specialiști din lume, foști astronauți, dar și agenți spațiali internaționali, laureați ai premiului Nobel, precum și oficiali guvernamentali din toată lumea spun că testele cu arme antisatelit nu ar trebui să aibă loc, pentru că există riscul de a rămâne resturi spațiale.

„Dacă doar o singură bucată de resturi de la un astfel de test s-ar ciocni cu un satelit și ar provoca un eveniment de fragmentare majoră, ar putea duce la evenimente suplimentare care să afecteze toate țările, ar putea cauza defecțiuni ale sateliților sau întreruperi de servicii”, se arată într-o scrisoare deschisă din septembrie 2021.

Sursă foto: adevarul