Vreți să vă împliniți chiar și cele mai imposibile dorințe? Pregătiți prăjitura Sfântului Fanurie

Vreți să vă împliniți chiar și cele mai imposibile dorințe? Pregătiți prăjitura Sfântului Fanurie
V-ați pierdut lucruri și indiferent ce ați face, nu le mai găsiți? Aveți dorințe care nu s-au împlinit niciodată? Un desert vă sare în ajutor.

Este una dintre cele mai gustoase prăjituri, dar tradiția spune că îl ajută pe credincios să-și împlinească toate dorințele. Cum se prepare prăjitura sfântului Fanurie sau Fanuropita.

Vreți să vă împliniți chiar și cele mai imposibile dorințe? Pregătiți prăjitura sfântului Fanurie

Potrivit tradiției, Fanurie a avut voie la o ultimă dorință înainte de a fi ucis. Și atunci sfântul a cerut să facă o rugăciune, iar cine va pregăti „o turtă cu ulei și zahăr sau o plăcintă și o va da săracilor, să fie ascultat în orice durere va avea”. Mai mult sfâtul s-a rugat Domnului ca plăcinta să fie considerată și jertfă pentru iertarea păcatelor mamei sale, care murise păgână.

Se spune că Domnul l-a ascultat și a hotărât ca de atunci oricine se roagă la sfântul Fanurie să fie ascultat și ajutat. Prăjitura sfântului Fanurie se poate pregăti în orice zi, mai puțin duminică.

Mod de preparare

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 375 ml ulei de măsline extra virgin, 500 g zahăr, 1 kg făină, 375 ml apă călduță, 125 ml coniac, 250 ml suc proaspăt stors de portocale, 300 g stafide, 1/2 linguriță cu nucșoară pudră. Dar și 1 vârf de cuțit cuișoare pudră, 1 linguriță cu scorțișoară pisată, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu, 1 plic praf de copt, miere, ½ cană cu nucă tocată. Amestecați bine zahărul cu uleiul de măsline până când se dizolvă.

Puneți apoi apă, coniacul, condimentele și bicarbonatul, care ulterior a fost dizolvat în sucul de portocale. Luați un alt bol în care veți pune făina, praful de copt și stafidele, apoi amestecați foarte bine. La final, puneți în mixer cele două combinații și mixați câteva minute. Turnați totul în tavă, stropiți cu puțin ulei de măsline și introduceți la cuptor. Se lasă aproximativ o oră. Scoateți din cuptor și ungeți cu miere, apoi ornați cu nucă. Este un deliciu.

Sursă foto: laura sava