Simona Ionescu / Redactor Șef

Zmeura are beneficii nebănuite. Ajută în lupta contra obezității

Zmeura are beneficii nebănuite. Ajută în lupta contra obezității
Acest mic fruct este gustos și nimeni nu poate contesta acest lucru. Însă zmeura are și beneficii nebănuite. Printre altele, luptă contra obezității.

Tuturor ne place acest fruct gustos și aromat. Ați știut, însă, câte beneficii aduce sănătății noastre zmeura? Popular i se mai spune rug de munte sau poama ursului. Din cele mai vechi timpuri zmeura este cunoscută pentru fructul ei cu numeroase întrebuințări și beneficii asupra întregului organism. Iată ce beneficii nebănuite are zmeura. 

Zmeura, consumată în formă proaspată, conține un nivel sporit de vitamina C, astfel acoperind o mare parte din necesarul zilnic de această vitamină. Pe lângă vitamina C, fructele proaspete conţin acizi organici (citric, malic, formic, salicilic), proteine, glucide, lipide, pectine, celuloză, mucilagii, vitaminele B1, B2, B6, PP, C, ulei volatil, ioni de K, Ca, Na, Mg, Fe, P, Cl. Conținând atât de multe vitamine și minerale, zmeura tratarează mai multe afecțiuni: previne hipertensiunea arterială, scade febra, îmbunătățește digestia, încetinește evoluția celulelor canceroase.

Zmeura are beneficii nebănuite. Ajută la durerile menstruale 

Ciclul menstrual neregulat, dureros ori cu hemoragie abundentă poate fi ameliorat cu ceai din fructe și frunze de zmeură, care face adevarate minuni. Consumând 3-4 cani de ceai de zmeură zilnic timp de două luni, tulburările grave de ciclu menstrual vor fi stabilizate.  Ceaiul de zmeură ajută la tonifierea aparatului genital feminin fiind foarte util în toate afecțiunile feminine. Viitoarelor mămici, ceaiul de zmeură le este benefic la sarcină, în ultimul trimestru. Procedura e foarte simplă: orice femeie ar trebui sa consume macar o cană de ceai zilnic.

Deși acum putem să ne bucurăm de fructele și de frunzele zmeurei, nici primavara nu suntem păgubite. Atunci beneficiem de proprietățile mugurilor. Mugurii de zmeură au un rol important în tratarea afecțiunilor ovariene, reprezentand un ajutor în ameliorarea simptomelor menopauzei.

Cum folosim mugurii?

Primavara acești muguri se pun la macerat în miere și se ia cate o linguriță de 3-4 ori pe zi. Aceasta are un rol benefic în activitatea ovarelor, la fibromul uterin, chisturi ovariene, noduli mamari, sindrom premenstrual, tulburari emoțional-hormonale.

Zmeura ajută la obezitate

Zmeura ajută și la menținerea siluetei, fiindcă are un conținut mic de calorii. Astfel, dacă v-ați decis să dați jos kilogramele în plus, zmeura poate fi introdusă în curele de slăbire, reducând foamea şi fiind folosită în tratarea obezității.

Este utilă pentru ten 

Cosmeticienii elvețieni au descoperit că fructele și frunzele de zmeura pot opri procesul de îmbătrânire a pielii. Atât fructele, cât și ceaiul din mlădițe diminuiază ridurile. Ca o cură antirid se poate folosi un ceai din frunze și fructe uscate de zmeură. Consumând zilnic câte jumătate de litru de ceai timp de 3-4 luni efectele nu se vor lăsa așteptate.

Femeile care au porii dilatați pot găsi soluția în pulpa de zmeură. Masca aplicată pe față în zonele cu puncte negre ajută la eliminarea celulelor moarte, astfel tenul capătând o strălucire aparte.

Foto: Facebook

Gospodinele înroșesc ouă în Joia Mare. De unde vine această tradiție

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre