4 măști cu iaurt care pot face minuni la tenul gras

4 măști cu iaurt care pot face minuni la tenul gras
Dacă ai tenul gras, trebuie să știi că iaurtul te poate ajuta. Iată mai jos 4 măști cu iaurt care pot face minuni la tenul gras.

Sunt măști cu iaurt care se prepară extrem de ușor și se pot dovedi o alegere foarte bună pentru tenul gras. Sunt economice și le poți face cu cei ai prin casă. Iaurtul simplu a câştigat popularitate în ultimii ani datorită nutrienţilor cheie pe care acesta îi conţine, în special în termeni de sănătate digestivă.

Dar şi când vorbim despre sănătatea pielii, iaurtul are un trend ascendent, datorită capacităţii de a hidrata şi hrăni pielea, de a-i reda supleţea şi strălucirea.

Iaurtul conține zinc (aproximativ 1 mg de zinc la 100 g iaurt) care are proprietăți antiinflamatoare, astringente și  ajută la regenerarea celulară.

Măști cu iaurt care pot face minuni. Iaurt cu făină

Se amestecă 2 linguri de iaurt în care se adaugă o linguriță de făină şi se aduce la starea de  masă omogenă. Se aplică pe piele şi se lasă  pe față până se usucă, aproximativ 15-20 de minute. Apoi se clăteşte cu apă rece.

Iaurt cu rodie, pentru efect de albire

Se amestecă 2 linguri de iaurt neîndulcit cu suc de rodie și o linguriță de faină. Se aplică pe faţă şi se ţine timp de 15-20 minute. Această mască are, de asemenea, un efect de albire.

Iaurt cu pastă de tomate 

Se amestecă 2 linguri de iaurt cu 1 lingură de pastă de tomate. Ţineţi conținutul obținut pe față timp de 15 minute şi spălați-l apoi cu apă rece. Aplicarea măștii pentru o perioadă mai lungă nu este recomandată, deoarece roşiile au capacitatea de a irita pielea.

Iaurt și măcriș 

Masca de iaurt şi măcriş se prepară după cum urmează. La 2 linguri de iaurt se adaugă câteva frunze zdrobite de măcriş. Frunzele trebuie să fie neapărat proaspete. Se aplică masca pe faţă şi se așteaptă să se usuce complet. Apoi se clătește conținutul de pe față cu apă rece.

Foto: Facebook

Cum poți să alegi chiar tu lavoarul perfect. Ponturi de la specialiști