Această rețetă de lebăr le întrece pe toate. Și e la fel de veche ca istoria

Această rețetă de lebăr le întrece pe toate. Și e la fel de veche ca istoria
Masa de Crăciun nu arată deloc bine dacă de pe platoul cu bunătăți lipsește deliciosul lebăr. Cu această rețetă nu veți da greș niciodată.

Un preparat tradițional nelipsit de pe masa de Crăciun este lebărul. Este apreciat nu doar în România, ci în multe alte țări din Europa.

Această rețetă de lebăr le întrece pe toate. Și e la fel de veche ca istoria

Pentru a pregăti această rețetă de pe vremea bunicii, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de ficat de porc, 1 kg de gușă de porc, 1 inimă de porc, 2 rinichi de porc, 2 metri de maţe groase de porc, 1 ceapă, 2 foi de dafin, 1 crenguță de cimbru, 1 linguriță cu piper boabe, 1 linguriță cu sare.

Mod de preparare:

Pentru început, spălați carnea de porc. Ficatul se spală, de asemenea, foarte bine să nu aibă nici un strop de sânge și se fierbe separat, fără sare.

În altă oală, puneți apă, o ceapă tăiată pe jumătate, o linguriță cu piper boabe, două foi de dafin alături de inima, rinichii și gușa de porc. Lăsați să fiarbă.

Aveți grijă că gușa fierbe mai repede și atunci o scoateți. Când și celelalte fierb, puneți la răcit. Curățați gușa de șorici, tăiați carnea în fâșii și dați prin mașina de tocat. În compoziția rezultată, se adaugă după gust puțină sare, boia iute, cimbru măcinat și zeama în care a fiert carnea.

Trebuie obținută o pastă consistentă

Amestecați cât puteți de bine până când veți observa că pasta devine consistentă, asemănătoare compoziției de cârnați. Spălați acum mațele cu oțet și apă caldă, clătiți bine și tăiați în patru. Umpleți la fel cum procedați cu cârnații. Lebărul trebuie nu trebuie să fie foarte plin, pentru că se vor sparte în timp ce se vor fierbe.

Legați la capete cu o sfoară și înțepați în câteva locuri. Se fierbe 30-45 de minute în apa în care a fiert carnea. După ce au fiert, se scot folosind o paletă. Puneți pe ei o greutate pentru a se presa. Curățați de grăsime a doua zi și scoateți la aer.

Sursă foto: diva in bucatarie