Acestea sunt superbele locuri în care nici un pământean nu are voie să pună piciorul

Acestea sunt superbele locuri în care nici un pământean nu are voie să pună piciorul
Îndrăgostiții de natură ar scoate oricât din buzunar ca să ajungă în cele mai frumoase locuri. Sunt însă și zone unde, indiferent cât ați plăti, nici o persoană nu are voie să intre.

Culturile ciudate au fascinat întotdeauna. Dar există locuri unde nimeni nu are voie să intre. Iar motivele sunt întemeiate.

Acestea sunt superbele locuri în care nici un pământean nu are voie să pună piciorul

Se spune că în insula Queimada Grande din apele Oceanului Atlantic e Raiul pe pământ. Însă cine va îndrăzni să încerce să cucerească locul e posibil să rămână acolo pentru totdeauna. Asta pentru că în această insulă trăiește una dintre cele mai periculoase specii de șerpi din lume.

Este vorba de cunoscutul Bothrops insularis, a cărui mușcătură provoacă o necroză imediată a țesuturilor. De asemenea, autoritățile estimează că pe superba insulă își fac veacul și între 2.000-4000 exemplare de vipere vârf de lance aurii, specie mortală.

Buncărul cu semințe

Vikingi și peisaje cu fiorduri. La aceste lucruri se gândește orice persoană care aude de Norvegia. Dar tot acolo se află și un buncăr uriaș, adânc de până la 140 de metri, unde nu intră nici musca. Motivul pentru care paza nu te lasă nici să privești este faptul că în aceste loc se păstrează peste 1,5 milioane de mostre diferite de semințe de culturi agricole. Depozitul a fot creat cu un scop foarte clar. Dacă se va întâmpla o nenorocire cu caracter global, fiecare țară are propriul său „compartiment”.

Insula Santinelei de Nord, tărâmul celui mai izolat trib din lume

Un alt loc interzis muritorilor care a rămas neexplorat până acum este Insula Santinelei de Nord. De acest tărâm nu se poate apropia nimeni, iar de vizitat nici nu se pune problema. Aici își duce zilele cel mai izolat trib din lume, băștinașii trăind ca în epoca primitivă și neacceptând să intre în contact cu lumea modernă.

Oricine le calcă teritoriul, este primit cu violență. Loc extrem de periculos este și insula Morgan de lângă țărmurile Carolinei de Sud. Aici trăiesc mii de maimuțe de aceeași specie, despre care se spune că sunt infectate cu herpes. E lesne de înțeles de ce nimeni nu are voie să pășească pe această magnifică insulă.

Sursă foto: destepti.ro

 

Recomandarile noastre