Simona Ionescu / Redactor Șef

Alimente care stimulează inteligența copiiilor

Alimente care stimulează inteligența copiiilor
Primii ani de viață sunt foarte importanți pentru dezvoltarea creierului. De aceea, mâncarea copiilor trebuie aleasă cu atenție, astfel încât să le stimuleze puterea de concentrare și inteligența.

Cine nu a auzit de copiii mofturoși la masă? Specialiștii spun că este important ca micuții să fie învățați cu toate gusturile. Sunt multe alimente care pot stimula inteligența încă din primii ani de viață.

Alimente care ajută copiii. Le stimulează inteligența

Includeți în meniul copilului aceste alimente care stimulează inteligența. Dacă strâmbă din nas, preparați mâncare veselă.

Alimente care ajută copiii. Ouăle

Proteinele și nutrienții din ouă îi ajută pe copii să se concentreze. Puteți să le preparați fierte și să le serviți cu o felie de pâine din făină integrală pentru un mic dejun complet sau gustarea de după-amiază. Combinația de proteine-carbohidrați le oferă energie până la următoarea masă.

Alimente care ajută copiii. Iaurtul gras

Grăsimea este importantă pentru sănătatea creierului. Iaurtul gras are mai multe proteine ​​decât alte iaurturi și poate ajuta la menținerea celulelor creierului în formă bună. Poate fi servit cu cereale integrale, care aduc un aport de fibre și cu afine, pentru o doză de substanțe nutritive numite polifenoli. În plus, conține probiotice, utile în menținerea florei intestinale, dar și a unei stări de spirit pozitive.

Alimente care ajută copiii. Legumele verzi

Consumul constant de spanac și varză încă din copilărie este legat de o incidență mai mică de a dezvolta demență senilă mai târziu în viață. Pentru unii copii, legumele verzi sunt foarte greu de integrat în meniu. Dacă micuțul refuză să le mănânce, adaugăți-le în smoothie-uri, omletă sau lasagna.

Alimente care ajută copiii. Peștele

Peștele este o sursă bună de vitamina D și Omega-3, care ajută la buna dezvoltare a creierului. Somonul, tonul și sardinele sunt toate bogate în Omega-3. Totodată, faimosul ulei de pește este, într-adevăr, foarte util pentru copiii în creștere.

Alimente care ajută copiii. Nuci și semințe

Nucile și semințele conțin proteine, acizi grași esențiali, vitamine și minerale. De aceea, pot stimula starea de spirit și pot ajuta sistemul nervos să se dezvolte optim. Pe lângă consumul de nuci și alune crude, le puteți da unt de arahide pe pâine.

Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în acid folic, vitamina E și seleniu. Dacă nu îl puteți determina să mănânce semințele, da-ți pâine, covrigi sau biscuiți care să le conțină.

Încărcate cu acizi grași și proteine, migdalele ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și la repararea celulelor deteriorate ale creierului.

Alimente care ajută copiii. Merele și prunele

Copiii poftesc adesea la dulciuri, mai ales atunci când se simt obosiți. Totuși, nu bomboanele și prăjiturile, ci fructele sunt alimente care stimulează inteligența la copii. Merele și prunele sunt dulci și le pot da, totodată, energie. Conțin quercetină, un antioxidant care stimulează dezvoltarea abilităților mentale. Coaja fructelor conține cele mai multe substanțe nutritive. De aceea, ar fi bine să procuri produse organice, pe care să le consume, ca atare.

Alimente care ajută copiii. Ovăz

Ovăzul are capacitatea de a menține arterele libere, eliminând colesterolul rău din fluxul sanguin al corpului. Acest lucru va îmbunătăți și memoria.

Alimente care ajută copiii. Ulei de măsline

Bogat în acizi grași mononesaturați, uleiul de măsline va îmbunătăți dezvoltarea creierului la copilul.

Alimente care ajută copiii. Miere

Proprietățile polifenolice ale mierii de a lupta împotriva stresului oxidativ asupra creierului îmbunătățesc deficitul de memorie și îmbunătățesc concentrarea.


Exclusiv. O recunoașteți? Are 50 de ani. Cum își aliniază chakrele

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre