Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunțul momentului: Se anunță jihadul pentru prădătorii sexuali din online. Toată lumea trebuie să afle despre noile tehnologii ale Poliției

Anunțul momentului: Se anunță jihadul pentru prădătorii sexuali din online. Toată lumea trebuie să afle despre noile tehnologii ale Poliției
Copiii vor putea fi liniștiți de acum încolo, pentru că ofițerii de poliție vor avea grijă să nu li se mai întâmple nimic rău.

Din ce mai mulți copii au fost ținta mesajelor vulgare pe internet, dar de acum încolo situația se va schimba radical.

Se anunță vremuri grele pentru prădătorii sexuali online. Poliția veghează și a făcut primul pas

De când pandemia a pus stăpânire pe întreaga omenire, copiii au ajuns să nu mai fie liniștiți, devenind ținta mesajelor vulgare și a fotografiilor deocheate de pe Internet. Potrivit statisticilor, micuții sunt din ce mai expuși la asemenea lucruri și sunt foarte puțini cei care cer ajutorul părinților.

Situația este îngrijorătoare, iar anul trecut 4 din 10 micuți au fost afectați, un procent de 20% fiind abordați de persoane necunoscute care le-au cerut fotografii indecente. Copiii pot suna la numărul unic 119, dar sunt puțini cei care recurg la această metodă.

Poliția va avea un sistem informatic performant

Sigur că nu e atât de ușor nici pentru oamenii legii să-i găsească pe acești prădători sexuali, dar autoritățile au luat atitudine. În consecință, poliția va fi dotată cu un sistem informatic performant.

„În foarte scurt timp, poliția națională va avea cel mai performant sistem de criminalistică informatică, care practic le va da posibilitatea să identifice prădătorii sexuali online și a celor care distribuie materiale de pornografie video sau de tip fotografie.”, a declarat Mădălina Turza, consilier de stat, Cancelaria prim-ministrului.

Și Ministerul Educației a luat atitudine

La rândul său, Ministerul Educației vrea să îi ajute pe copii și se vorbește despre lansarea unei aplicații cu ajutorul căreia aceștia să-și poată măsură stresul și anxietatea.

În 2021, când copiii au învățat mai mult de acasă, opt din zece au stat pe Internet multe ore în plus față de cele în care învățau. De asemenea, un studiu realizat de Salvați Copiii a scos la iveală faptul că minorii încep să stea în fața calculatoarelor și să folosească Internet, chiar de la vârsta de opt ani. Cu un an mai devreme față de 2019.

Sursă foto: psnews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre