Arahidele, „aurul” pământului. Beneficii

Arahidele, „aurul” pământului. Beneficii
Sunt gustoase și ne țin companie în timp de stres. Arahidele sunt și gustoase, dar și sănătoase. Beneficiile și pericolele alunelor.

Arahidele sunt o sursă importantă de proteine, grăsimi, acizi graşi, vitamine și minerale. Le ronțăim în timp de stres și par foarte potrivite acestor momente.

Arahidele, „aurul” pământului. Beneficii

Alunul de pământ este o plantă leguminoasă originară din America de Sud (Mexic, Brazilia, Peru). Primii exploratori au adus această plantă în Europa, apoi ea a fost cultivată în Africa şi Asia. O mare parte din recolta anuală de alune de pământ este transformată în ulei de arahide, un ulei aromat, de culoare galben-deschis, folosit în multe preparate.

Arahidele sunt o sursă importantă de proteine, grăsimi, acizi graşi esenţiali Omega-6, vitamine (E, B1, B3, B7, B9), precum şi de minerale (mangan, cupru, magneziu, fosfor).

Studiile au arătat că pot ajuta la menţinerea unei greutăţi normale şi reduc riscurile de apariţie a obezităţii. Conţinutul ridicat de proteine şi de grăsimi mononesaturate din alune poate stimula arderea caloriilor.

Totodată, pot fi un aliat de nădejde împotriva bolilor de inimă. Consumul regulat de arahide poate reduce riscul apariţiei calculilor biliari şi, pentru că sunt o sursă bogată de vitamina B3, pot îmbunătăţi funcţia cognitivă şi memoria.

Arahidele, „aurul” pământului. Pericole

Alunele pot fi uneori contaminate cu o specie de mucegai (Aspergillus flavus) care produce o substanţă numită aflatoxină. Principalele simptome ale intoxicaţiei cu aflatoxină sunt pierderea poftei de mâncare şi colorarea în galben a ochilor (icter), semne tipice ale problemelor hepatice. Intoxicaţiile grave cu aflatoxină pot duce la insuficienţă hepatică.

Unele persoane pot suferi de alergie la arahide.


Prima nuntă cu vedete de după alegeri. Înainte a creat un scandal politic