Atenție la aerul condiționat. Folosit în exces, poate cauza boli la care nu v-ați fi așteptat

Atenție la aerul condiționat. Folosit în exces, poate cauza boli la care nu v-ați fi așteptat
Suntem în toiul verii, iar temperaturile uneori insuportabile, ne fac să dăm drumul cât mai mult la aerul condiționat.

Ne place aerul condiționat pentru că ne asigură răcoarea în zilele caniculare, însă folosit în exces, acesta ne poate da mari bătăi de cap.

Atenție la aerul condiționat. Folosit în exces, poate cauza boli la care nu v-ați fi așteptat

E perioada din an în care aerul condiționat stă aproape tot timpul deschis, ca urmare a temperaturilor mari. Specialiștii trag însă un semnal de alarmă și ne avertizează că aerul condiționat care nu este curățat cauzează adevărate epidemii de boli respiratorii, întrucât dezvoltă agenti patogeni. Și asta nu e tot.

Vă puteți trezi cu pneumonii

În momentul în care o persoană trece de la o temperatură ridicată unde sunt de exemplu, 15-20 grade Celsius, poate răci foarte tare, de aceea vara sunt tot mai dese pneumoniile. Și tot acest aparat minunat ne poate îmbolnăvi și de laringită, faring-amigdalită, rinită, sinuzită. În plus, pot să apară și durerile cumplite de cap, dar și de dinți, măsele, precum și cele intercostale, gâtul înțepenit, dureri de coloană vertebrală sau de spate.

Devine dușman atunci când nu are filtrele curățate

Dacă vreți să vă bucurați de confort și să nu aveți probleme de sănătate, e extrem de important ca aerul condiționat să aibă mereu filtrele curățate. Doar atunci va emite în cameră un aer sănătos și proaspăt. Filtrele necurățate conțin germeni care se pot fi răspândiți în aer, așa că să nu vă mire dacă vă veți trezi peste noapte cu conjunctivite, gripă, dar și episoade de rinită alergică și crize de astm. Iar dacă nu veți merge imediat la medici, e posibil ca situația să se complice și mai rău.

Când trebuie să curățați aerul condiționat

Specialiștii recomandă ca aerul condiționat să fie neapărat curățat atunci când emană un miros urât, dar și primăvara și toamna, înainte de a începe să fie utilizat. În cazul în care locuiți într-o zonă cu mult praf, atunci curățarea ar trebui făcută odată la trei luni.

Sursă foto: alecoair