Au găsit o comoară ascunsă acum 370 de ani. Era zidită într-un perete

Au găsit o comoară ascunsă acum 370 de ani. Era zidită într-un perete
A dat norocul peste ei. Au găsit în zidurile casei o imensă comoară. Sunt 239 de monede din aur, de pe vremea regilor francezi Ludovic al XIII-lea și Ludovic al XIV-lea. O singura piesă este estimată la 15.000 de euro.

Un cuplu de francezi au cumpărat acum 9 ani o căsuță într-o zona rurală din Franța.  Acum s-au gândit că este cazul să o renoveze și au angajat niște muncitori. Când aceștia s-au apucat de spart pereții, au avut o surpriză de proporții. Au găsit o comoară ascunsă în zid.

Au găsit o comoară ascunsă acum 370 de ani

O comoară a fost găsită de un cuplu de francezi în locuința lor de la țară. Au cumpărat un mic conac acum 9 ani într-o localitate situată într-o zona rurală din Franța. Acum au decis să se ocupe de restaurarea lui.

Au angajat muncitori care s-au și apucat de lucru. în momentul în care meșteșugarii s-au apucat să spargă pereți au dat de o cuțiuță bine prinsă într-un zid. Au fost curioși să vadă ce se află în cutie și au găsit o comoară. Cutiuța era plină cu monede de aur ce datează din epoca regilor francezi Ludovic al XIII-lea și Ludovic al XIV-lea.

O altă surpriză a venit după câteva zile când muncitorii au găsit o altă parte din comoară. Era deasupra unei bârne: o punguță plină de monede din aur. Toată comoara pe care cuplul norocos a descoperit-o a fost de 239 de monede, ludovici de aur, dublu ludovici de aur vechi din 1646.

Toată comoara are 239 de monede, ludovici de aur, dublu ludovici de aur vechi din 1646

O singura piesă este estimată la 15.000 de euro

„Este o monedă foarte rară, nu mai există aproape nici una pe piaţă”, a declarat Florian D’Oysonville, comisar al casei de licitații Ivoire Angers.

Deși cuplul a făcut aceasta descoperire în 2019, piesele vor fi scoase la licitație anul acesta pe 29 septembrie, suma fiind între 250.000 și 300.000 de euro. Cuplul va împărți suma cu cei 3 muncitori care au ajutat la găsirea comorii și vor primi jumătate din valoarea descoperii. Sursa: evz.ro