Băutura sultanului, licoarea care face minuni cu organismul nostru. E o sursă excelentă de vitamine

Băutura sultanului, licoarea care face minuni cu organismul nostru. E o sursă excelentă de vitamine
În copilăria multora dintre noi era considerată cea mai bună băutură. Cum se prepară băutura sultanului.

Nimeni nu poate refuza un pahar cu rece cu sau băutura sultanului, așa cum mai este cunoscută, datorită gustului său inconfundabil.

Băutura sultanului, licoarea care face minuni cu organismul nostru. E o sursă excelentă de vitamine

A fost preferata bunicilor, adorată de părinți, iar noi o iubim la fel de mult. Braga sau băutura sultanului este pregătită din ingrediente 100% naturale și reușește să redea organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie. Potrivit istoriei, această licoare a fost prezentă pe masa domnitorilor fanarioți și își are originile într-o altă băutură numită boza, care e la mare căutare în Istanbul și în zilele noastre.

Este vorba de un preparat cremos, cu gust dulce-acrișor și arome fructate, care are un gust incredibil când este servită cu puțină scorțișoară. Braga conține complexul de vitamina B, dar și vitaminele A și E și este un adevărat izvor de sănătate, curăță colonul, scade tensiunea și reduce colesterolul.

Mod de preparare

Pentru a obține fantastica băutură a sultanilor aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană cu bulgur, 2 linguri cu zahăr,  ½ linguriță cu esență de vanilie, 7 g drojdie uscată,  ¾ cană cu zahăr și scorțișoară măcinată. Pentru început se spală bulgurul și se lasă peste noapte la înmuiat.

Dimineață, completați cu apă și puneți la fiert. Lăsați pe foc până se înmoaie, adică aproximativ trei ore și jumătate. Aveți grijă să completați cu apă când constatați că se evaporă. Scurgeți apoi de apă și treceți prin sită. Dizolvați drojdia de bere cu puțină apă călduță și două linguri de zahăr într-un castron.

Lăsați apoi zece minute, turnați peste bulgur și amestecați bine. Se lasă la fermentat, acoperit cu un prosop, timp de două zile. În toată această perioadă, se amestecă din când în când. Adăugați apoi esență de vanilie și restul de zahăr și amestecați. Turnați câtă apă e necesară pentru a căpăta consistența dorită și depozitați la frigider.

Sursă foto: editiadedimineata

Recomandarile noastre