Biscuiți delicioși pentru Moș Crăciun. Rețeta cu care nu veți da greș niciodată

Biscuiți delicioși pentru Moș Crăciun. Rețeta cu care nu veți da greș niciodată
Dacă vreți ca Moș Crăciun să vă aducă cadourile dorite, atunci trebuie să-l întâmpinați așa cum se cuvine. Cu lapte cald și biscuiți.

Nimic nu se compară de sărbători cu dulciurile pregătite în casă. Iată o rețetă de biscuiți pentru care orice gospodină va fi aplaudată.

Biscuiți delicioși pentru Moș Crăciun. Rețeta cu care nu veți da greș niciodată

Minunații biscuiți pregătiți după această rețetă pot fi consumați de familie sau, de ce nu, dăruiți drept cadou prietenilor. Pentru obținerea acestora aveți nevoie de 225 g unt la temperatura camerei, 60 g zahăr pudră, 1 plic de zahăr vanilat, 1 linguriță cu aromă de vanilie, 260 g făină, 1/2 linguriță cu sare.

Pentru decor: 150 g ciocolată neagră de calitate, creioane de decorat, nucă măcinată sau fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru început se bate untul cu mixerul până devine cât mai pufos, apoi se adaugă zahărul pudră și vanilia. Se mai bate compoziția maxim cinci minute. Adăugați apoi făina, sarea și amestecați până când făina s-a încorporat. Formați apoi două cocoloașe de cocă, care urmează să fie învelite într-o folie de plastic și puse la frigider pentru minim o oră.

Lăsați biscuții să se răcească, apoi îi decorați

Se scoate aluatul din frigider și se încălzește cuptorul. Întindeți coca în foaie de aproximativ cinci milimetri și tăiați cu ajutorul unor forme speciale. Puneți hârtie de copt în tavă și așezați biscuții. Introduceți la cuptor până ce observați că s-au rumenit ușor pe margini. După ce îi scoateți, biscuiții se lasă la răcit.

Rupeți ciocolata în bucățele cât mai mici și jumătate din cantitate se topește în baie marin. După ce s-a topit, luați de pe foc și adăugați și cealaltă jumătate de ciocolată. Amestecați până se topește toată ciocolata.

Introduceți biscuții în ciocolată, scurgeți de exces și puneți pe o hârtie de copt până ce observați că s-a întărit ciocolata, apoi în frigider. Pentru a arăta cu adevărat senzațional, presărați cu nucă măcinată sau fulgi de cocos.

Sursă foto: teo s kitchen