Borşul călugăresc. O rețetă simplă și sănătoasă

Borşul călugăresc. O rețetă simplă și sănătoasă
Borșul călugăresc, o mâncare simplă, bogată în legume.  Îl puteți prepara în zilele de post, când sunteți la dietă sau când nu aveți mult timp de stat în bucătărie.

Borșul călugăresc este o mâncare pe cât de simplă, pe atât de sățioasă și gustoasă.

Borșul călugăresc se prepară cu multe legume.

Borşul călugăresc. O rețetă simplă și sănătoasă

Borşul călugăresc se poate găti oricând aveți chef de o mâncare bogată cu legume. Este și gustos și sănătos.

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 ceapă albă
  • 500 ml borş
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 100 g fasole verde
  • 2 ardei
  • 6 roşii
  • 4-5 frunze varză albă
  • sare
  • leuştean
  • 3-4 frunze pătrunjel verde
  • piper
  • 1-2 lingurițe ulei

Mod de preparare

  • Se curăţă şi se spală toate legumele. Se taie cubuleţe potrivite sau rondele, după preferinţă, şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare.
  • După ce au fiert, se pune uleiul de măsline, se adaugă piperul şi se acoperă cu un capac. Se mai lasă să fiarbă la foc potrivit.
  • Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă de coajă, se pasează cu blenderul şi se pun în oala cu legumele fierte. Se mai lasă să dea în câteva clocote, la foc mic.
  • Separat, se pune borşul şi se fierbe 3-4 minute, până dă în clocot, apoi se toarnă în oală peste celelalte legume.
  • Borşul călugăresc se serveşte cu leuştean şi pătrunjel.

Ciorbă de coaste de porc. Se acrește cu borș

Mod de preparare al borşului, în casă