Brânză aromatizată în stil mediteranean

Brânză aromatizată în stil mediteranean
Perfectă pentru a fi servită ca aperitiv, sau inclusă în diverse salate, brânza aromatizată se consumă foarte mult în zonele mediteraneene, dar a devenit îndrăgită și la noi și o găsim inclusă în meniurile restaurantelor.

Rețeta de brânză aromatizată în stil mediteranean este ușor de preparat, nu necesită tratament termic și nici timp de așteptare pentru conservat. Se poate servi chiar de a doua zi, însă cu cât stă mai mult la macerat cu atât va fi mai gustoasă.

Ingrediente pentru Brânză aromatizată în stil mediteranean

1 kg brânză telemea sărată, 500 ml ulei de măsline, 2-3 crenguțe de rozmarin, 2-3 crenguțe de oregano, 2 crenguțe de busuioc, 1 lingură piper boabe, 1/2 linguriță fulgi de chili, coajă rasă de lămâie sau lime

Preparare Brânză aromatizată în stil mediteranean

Procedeul de a marina brânza telemea este foarte simplu, doar trebuie avut în vedere alegerea tipului de brânză și a calității uleiului de măsline. Trebuie să alegem o brânză telemea matură, ținută la saramură, o brânză de vaci sau de capre.

Brânza se taie uniform, în felii grosiere de 2 cm, apoi în cuburi. Cuburile de brânză se pun în borcane, iar printre ele se așază crenguțele de oregano, busuioc și rozmarin. Se adaugă și boabe de piper, coaja de lămâie și fulgi de chili și se toarnă ulei de măsline atât cât cuburile de brânză să fie bine acoperite.

Borcanele se închid ermetic cu capacele din dotare și se păstrează la loc umbros și răcoros. Brânza aromatizată în stil mediteranean se poate păstra până la 2 luni. După deschiderea borcanului, trebuie consumată în maxim 2 săptămâni. În acest timp trebuie ținută la frigider.  Ierburile aromate trebuiesc extrase, pentru a nu se crea mucegai.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce se întâmplă cu vila lui James Bond. Nimeni nu vrea să o cumpere