Brioșe Red Velvet, desert pentru îndrăgostiți

Brioșe Red Velvet, desert pentru îndrăgostiți
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un desert pentru îndrăgostiți, care conține fructe, bezele, ciocolată, dar şi alte ingrediente delicioase, rețetă pe care a denumit-o „Happy kiss”.

Este o rețetă de Brioșe Red velvet cu o cremă delicioasă de brânză și decoruri în ton cu sărbătoarea iubirii.

Ingrediente pentru Brioșe Red Velvet

Pentru aluat de brioșe: 4 ouă, 400 gr făină, 400 gr zahăr, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură de lămâie, 10 gr cacao, 125 gr unt, 125 ml ulei, 250 gr iaurt, 1 praf de sare, puțin gel roșu sau colorant alimentar, 150 gr zmeură sau căpșuni

Pentru cremă: 250 gr mascarpone, 250 gr cremă de brânză tartinabilă, vanilie, un praf de sare

Decor: bezele, fructe proaspete, figurine în formă de inimioare

Brioșe Red Velvet – mod de preparare

Pentru prepararea blatului de Brioșe Red Velvet, mixăm untul cu zahărul până devine spumos, adăugăm uleiul și omogenizăm, apoi adăugăm gălbenușurile și din nou omogenizăm. Încorporăm iaurtul și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Cernem făina împreună cu praful de copt și cacaua și le încorporăm, treptat, în compoziția pentru brioșe. Adăugăm și puțin colorant, apoi încorporăm, ușor, albușurile mixate cu un praf de sare.

Porționăm compoziția în formele de brioșe unse cu puțin ulei și înfigem câteva fructe proaspete din loc în loc (zmeură sau căpșuni). Apoi, dăm formele în cuptorul încălzit, în prealabil, pentru 30 – 35 de minute, la 180 de grade. Dacă se dorește un colorant natural, se poate folosi suc de sfeclă roșie.

Între timp, pregătim crema de brânză pentru a decora brioșele Red Velvet. Mixăm mascarponele cu crema de brânză și zahărul pudră, apoi adăugăm vanilia și un praf de sare și omogenizăm crema, apoi o dăm la rece până se răcesc brioșele. Decorăm brioșele cu crema de brânză și fructe, forme de inimioare, etc.

Sursa: Chefi la cuțite

Rețetă de supă cremă de praz cu crutoane de pâine prăjită și condimentată

Recomandarile noastre