Budinca asortată este ușor de făcut și poate fi un desert delicos oricând, inclusiv la mese festive.

Budincă asortată. Rețeta cea mai simplă

Este gata în circa 30 de minute și nici nu trebuie să fiți chefi în bucătărie.

Ingrediente

Pentru budinca de vanilie:

  • 1 bucată păstaie de vanilie
  • 5 foi gelatină
  • 250 g frișcă lichidă
  • 25 g zahăr

Pentru budinca de ciocolată

  • 30 g amidon
  • 100 g zahăr
  • 720 ml lapte integral
  • 170 g ciocolată amăruie
  • 1 praf sare
  • o fiolă de esenţă de vanilie.

Mod de preparare

  • Se pun la înmuiat în apă rece foile de gelatină.
  • Păstaia de vanilie se taie în două și se răzuie seminţele.
  • Se amestecă frișca lichidă cu vanilia şi zahărul şi se pun la foc mic pentru 15 minute. Se adaugă gelatina şi se amestecă pentru a se dizolva.
  • Pentru budinca de ciocolată, se amestecă amidonul, zahărul şi sarea şi apoi se toarnă încet laptele rece. Se pune la foc 10 minute, şi când începe să devină groasă, se pune ciocolata ruptă bucăţele. Se continuă fierberea încă 2-4 minute. Se trage de pe foc şi se pune fiola de vanilie.
  • În pahare de plastic, se pun alternativ straturi din cele două budinci şi se dau la rece pentru 3 ore. Se răstoarnă apoi pe farfuriile de servit.
  • Se poate orna cu aşchii de ciocolată ţinută la congelator şi apoi trecută prin răzătoare. Se poate orna cu frișcă, sirop (de căpșune, vișine, trandafiri, fructe de pădure), fructe, dulceață.

Dieta pe bază de supă. Beneficii și dezavantaje

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri