Simona Ionescu / Redactor Șef

Budincă de urzici. Rețeta veche de peste 8000 de ani

Budincă de urzici. Rețeta veche de peste 8000 de ani
V-ați întrebat vreodată care este cea mai veche rețetă din lume, cunoscută de om până acum? Este vorba despre o rețetă de budincă de urzici.

Când vine vorba de alimentație, știm că strămoșii mâncau tot felul de preparate care în ziua de azi nu se mai gătesc. Arta culinară a evoluat, astfel că există mâncare pentru toate gusturile. În timpurile străvechi însă, varietatea nu era atât de mare precum este azi, astfel că oamenii erau nevoiți să fie creativi. Cea mai veche rețetă cunoscută din lume datează din anul 6000 înainte de Hristos și provine din Marea Britanie. Este vorba despre o rețetă de budincă de urzici. În rândurile de mai jos, vă explicăm cum se prepară. 

Rețeta are 8.000 de ani! Prima mențiune despre acest fel de mâncare a fost făcută în anul 6.000 î.Hr. și a fost descoperită în 2007, de cercetători de la University of Wales Institute, Marea Britanie. Cercetătorii nu au explicat de ce i-au spus fierturii din săculeț “budincă”, de vreme ce nu are nimic  de-a face cu budinca așa cum o știm noi azi. 

Ingrediente: 

1 legătură de măcriș

1 legătură de năsturel

1 legătură de frunze de păpădie

2 legături de frunze tinere de urzică

Niște arpagic

1 cană de făină de orz

1 linguriță de sare

o bucată de carne de porc sau de vânat

Mod de preparare budincă de urzici: 

Tocați ierburile mărunt și amestecați cu făina de orz și sare.

Adăugați suficientă apă pentru a face un mix și așezați compoziția în centrul unei pânze de in sau muselină.

Legați bine cârpa și adăugați-o într-o oală cu carnea. Asigurați-vă că sfoara este suficient de lungă pentru a scoate budinca din oală.

Gătiți budinca până este gata carnea (cel putin două ore).

Lăsați budinca să se răcească ușor, îndepărtați muselina, apoi tăiați budinca în felii groase cu un cuțit.

Serviți budinca cu bucăți de pâine de orz.

Foto: Facebook

Chefi la Cuțite stârnește controverse. Cine ar fi câștigătorul competiției

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre