Buturuga de costițe umplută

Buturuga de costițe umplută
Va fi sărbătoare mare, se încheie postul, așa că vă prezentăm o rețetă deosebită atât la gust, cât și la aspect:  costițe umplute cu clătite. Oaspeții, dacă veți avea la masă, vor fi impresionați.

Puteți pregăti o astfel de buturugă la orice sărbătoare. O puteți umple după imaginația voastră. Aici e umplută cu clătite cu cartofi. Deasupra s-a turnat sos bechamel cu ciuperci.

Ingrediente pentru buturuga umplută:

1, 5 kg costițe de porc ( lungi, dar dacă sunt mai scurte, le puteți uni), vreo 10 clătite, 350 g cartofi piureu, cașcaval mozarella, 200 g ciuperci proaspete sau conservate, condimente pentru carne, sare după gust.

Pentru sos bechamel: 300 ml lapte, 1 lingură făină, 1 linguriță unt, sare și piper după gust.

Preparare:

Mai întâi, pregătim sosul. Într-un castron amestecăm laptele rece cu făina. Punem castronul pe foc. Avem grijă să amestecăm încontinuu, întrucât, altfel, se pot face cocolașe. Când amestecul a început să fiarbă, punem ciupercile. Sosul va fierb e vreo 5 minute. Adăugăm untul, sarea și piperul. Stingem focul.


Cele mai frumoase locuri din România, platou de filmare pentru un film ca la Hollywood

Focuri de armă în Arad! Austriac urmărit ca-n filme după o ceartă conjugală


Pregătim umplutura din clătite. Clătitele le tăiem în două. Pe fiecare jumătate punem cartofii piureu și rulăm ca pe sarmale.

Pregătim costițele. Le dezlipim de pielița transparentă de pe oase. Le spălăm bine și le condimentăm.  Pentru a obține o crustă coaptă pe la margini. Se prăjesc câte 2 minute la foc tare pe partea unde este mai multă carne.

Vom avea nevoie de o tavă rotundă cu cerc ( 20 cm în diametru). Se tapetează cu hîrtie de copt, apoi aranjăm costițele în formă rotundă, astfel încât să se lipească de margini. Le fixăm și le unim cu scobitori să se mențină stabilitatea. Aranjăm în mijloc clătitele. Între straturi punem cașcavalul.

Învelim buturuga cu folie de aluminiu, o punem pe o tavă mai mare ( pentru ca să nu curgă în cuptor grăsime) și o punem în cuptorul supraîncălzit la 250 grade C. Când costițele încep să se coacă, micșorăm focul la 200C. Le lăsăm să se coacă timp de 1 oră. Peste o oră le scoatem din cuptor, turnăm deasupra sosul, adăugăm cașcaval și le mai lăsăm încă 10 minute în cuptor. După ce buturuga s-a copt, scoatem atent cercul lateral.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp