Castraveții murați la soare, ca pe vremuri, sunt printre preferații românilor. Iar vara foarte multe gospodine prepară aceste murături așa cum au învățat d ela mamele și bunicile lor. În borcane, la soare. Veți vedea borcanele nu numai la țară, pe prispă, ci și pe balcoanele sau terasele cele mai dichisite din marile orașe.

Ingrediente pentru Castraveți murați la soare ca pe vremuri

3 kg castraveți de grădină

4-5 căței de usturoi

1-2 fire de mărar uscat cu măciulii

3-4 foi de dafin

rădăcină de hrean

boabe de piper

crenguțe de vișin

sare de murături( 1 lingură/1 litru de apă)

apă

Mod de preparare

Se spală castraveții și se așază în borcane cât mai înghesuiți. Se toarnă apa peste ei și se calculează cantitatea, apoi se scurg. Se pune cantitatea respectivă de apă la fiert cu sare( 1 lingură/ 1 litru). Se adaugă în apă foile de dafin și boabele de piper și se lasă să dea într-un clocot-două. Printre castraveții din borcane se strecoară cățeii de usturoi, crenguțe tinere de vișin, lujeri de mărar uscat și rădăcină de hrean curățată.

Saramura se lasă să se tempereze ușor, apoi se toarnă fierbinte peste castraveții din borcanele așesate într-o tavă metalică. Se acoperă borcanele cu farfuriuțe, se lasă să se răcească și se scot la soare pentru a se acri castraveții rapid. În câteva zile sunt gata de servit.

Sursa: Chefi la cuțite

Supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp