Castraveții murați la soare, ca pe vremuri, sunt printre preferații românilor. Iar vara foarte multe gospodine prepară aceste murături așa cum au învățat d ela mamele și bunicile lor. În borcane, la soare. Veți vedea borcanele nu numai la țară, pe prispă, ci și pe balcoanele sau terasele cele mai dichisite din marile orașe.
Ingrediente pentru Castraveți murați la soare ca pe vremuri
3 kg castraveți de grădină
4-5 căței de usturoi
1-2 fire de mărar uscat cu măciulii
3-4 foi de dafin
rădăcină de hrean
boabe de piper
crenguțe de vișin
sare de murături( 1 lingură/1 litru de apă)
apă
Mod de preparare
Se spală castraveții și se așază în borcane cât mai înghesuiți. Se toarnă apa peste ei și se calculează cantitatea, apoi se scurg. Se pune cantitatea respectivă de apă la fiert cu sare( 1 lingură/ 1 litru). Se adaugă în apă foile de dafin și boabele de piper și se lasă să dea într-un clocot-două. Printre castraveții din borcane se strecoară cățeii de usturoi, crenguțe tinere de vișin, lujeri de mărar uscat și rădăcină de hrean curățată.
Saramura se lasă să se tempereze ușor, apoi se toarnă fierbinte peste castraveții din borcanele așesate într-o tavă metalică. Se acoperă borcanele cu farfuriuțe, se lasă să se răcească și se scot la soare pentru a se acri castraveții rapid. În câteva zile sunt gata de servit.
Sursa: Chefi la cuțite
Supă cremă de verdețuri cu ravioli și crutoane
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook