Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât de des trebuie să vă spălați pe cap. Nu faceți excese!

Cât de des trebuie să vă spălați pe cap. Nu faceți excese!
Un păr frumos e atuul oricărei femei, dar specialiștii spun că nu e indicat să faceți excese. De aceea, trebuie să știți cât de des trebuie spălat părul.

Nu e atât de ușor cum pare să îngrijiți podoaba capilară. Specialiștii vă dau sfaturi importante despre cât de des trebuie curățată.

Cât de des trebuie să vă spălați pe cap. Nu faceți excese!

Potrivit specialiștilor, cele mai fericite sunt femeile cu părul ondulat și aspru, pentru că sebumul apare mai greu. În acest sens, o singură spălare pe cap este tot ce aveți nevoie pentru a-l îngriji cum se cuvine. Dacă aveți părul fin și drept, atunci trebuie să faceți această operație de două ori, cel mai mult de trei ori.

Nu folosiți prea multe produse de styling, pentru că provocați iritații

Ca să aveți un păr frumos, e musai să folosiți și produse de styling. Sigur că gelul și spuma sunt prietenii doamnelor, cu o condiție: să nu fie utilizate prea des. În caz contrar, vă puteți trezi cu iritații la nivelul scalpului. Șamponul uscat, la mare modă acum, vă ajută doar pentru câteva zile. Apoi va trebui să spălați părul cum se cuvine.

Nu lăsați ca murdăria și transpirația să se adune pe scalp

Foarte important spun oamenii de știință să nu lăsați niciodată ca murdăria și transpirația să se adună pe scalp. Ați făcut o activitate fizică și părul e ud la rădăcină? Trebuie spălat urgent. Iar dacă mergeți la sală de două-trei ori pe săptămână, tot de atâtea ori este recomandat să vă curățați podoaba capilară.

Nu faceți exces de șampon

Atenție și la cât șampon folosiți, pentru că veți supune părul unui stres de care nu are nevoie. Pentru a spăla părul corect, întâi se udă, apoi se masează scalpul cu șampon. La final clătiți bine și mai repetați odată procesul, apoi aplicați o mască pentru câteva minute. Clătiți părul încă odată. Întotdeauna când coafați părul, folosiți protecție termică.

Sursă foto: avantaje

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre