Simona Ionescu / Redactor Șef

Catrinel Dumitrescu, povestea unei vieți trăită în teatru și lângă regretatul actor Emil Hossu. A împlinit 65 de ani

Catrinel Dumitrescu, povestea unei vieți trăită în teatru și lângă regretatul actor Emil Hossu. A împlinit 65 de ani
Minunata Catrinel Dumitrescu a fost sărbătorită de colegii din Teatrul Nottara. Sunt vremuri grele pentru frumoasa și talentata actriță. Este văduva lui Emi Hossu de aproape 10 ani, iar pandemia o ține deseori departe de scenă.

Catrinel Dumitrescu este considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe de la noi. Puțini știu că a debutat la 16 ani, pe când era elevă. Teatrul a fost casa ei de mică. Mama a fost actriță, iar tata era regizor tehnic la Teatrul Maria Filotti, din Brăila. Regizorul Alexandru Tocilescu este cel care vede în ea marele potențial. Avea nevoie de o fată pentru spectacolul Svanevit de Strindberg și o alege pe ea.

Din 1990, este actriță a Teatrului Nottara din Capitală care, iată, a sărbătorit-o  cum se cuvine.

Redacția Rețete și vedete vă urează ”La mulți ani, distinsă doamnă!”

Catrinel Dumitrescu, sărbătorită de colegii din teatru

Minunata Catrinel Dumitrescu a împlinit 65 de ani, din care 30 de ani pe scena Teatrului Nottara din Capitală. Pandemia a afectat pe toți artiștii, dar Catrinel Dumitrescu se refugiase în muncă, după ce a rămas văduvă.

Soțul ei, Emil Hossu, a fost un actor foarte îndrăgit de români. Frumos, falnic și foarte talentat. În seara zilei de 25 ianuarie 2012, actorul Emil Hossu trebuia să joace piesa ”Aniversarea”, începând cu ora 19.00, alături de soţia sa, Catrinel Dumitrescu. S-a prăbușit când se îndrepta spre scenă. Catrinel Dumitrescu a privit cum un echipaj SMURD a încercat să-l resusciteze fără succes pe soțul său.

Potrivit martorilor, ultimele cuvinte ale actorului i-au fost dedicate femeii cu care era căsătorit de aproape 20 de ani. ”Te iubesc, Catrinel!”, i-ar fi spus actorul soţiei sale. Imediat după ce Emil Hossu a fost declarat mort, soţiei sale i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale.

”Toată viața noastră o păstrez vie. Pentru mine nu s-a întâmplat nefericitul eveniment. Simt mereu pierderea ca și cum s-ar fi întâmplat recent! Sigur că timpul a mai atenuat puțin din intensitatea durerii, dar toate amintirile sunt vii. Iar cea mai vie amintire este cea a momentului în care am realizat că el nu mai e. Și amintirea asta rămâne vie și intensă în fiecare zi a vieții mele”, a mărturisit Catrinel Dumitrescu.

Catrinel Dumitrescu a debutat la 16 ani
Ultimele cuvinte ale actorului Emil Hossu i-au fost dedicate femeii cu care era căsătorit de aproape 20 de ani. ”Te iubesc, Catrinel!”

A împlinit 65 de ani

”Legendara actriță Catrinel Dumitrescu împlinește 65 de ani (pe 11 octombrie), dedicați, cu pasiune și sinceritate, actoriei. Discretă, delicată, dar în același timp emanând o forță interioară extraordinară. Catrinel Dumitrescu aduce în fiecare rol pe care îl interpretează un rafinament și o noblețe rare, care aparțin personalităților complexe și sensibile. Din 1990, de când face parte din familia Teatrului Nottara, a întruchipat personaje legendare din dramaturgia mondială, fiecăruia oferindu-i ceva din personalitatea și din sufletul său.

Farmecul vieții în teatru a cucerit-o de copil. Mama ei a fost actriță, iar tatăl, regizor tehnic la Teatrul Maria Filotti din Brăila. Teatrul a fost casa ei, locul ei de joacă, spațiul acela magic în care totul devenea posibil. În viață, întâlnirile providențiale sunt cele care pot marca definitiv destine. Pentru Catrinel, când încă era elevă, întâlnirea cu Alexandru Tocilescu avea să fie una de răscruce.

Tocilescu este cel care vede în ea marele potențial, o distribuie în spectacolul Svanevit de Strindberg, la Teatrul Maria Filotti din Brăila. Este momentul care o va determina să aibă curajul să dea admiterea la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. Îl absolvă în 1979, la clasa profesorului Octavian Cotescu şi a asistentului universitar Ovidiu Schumacher. Alături de Octavian Cotescu a jucat încă din anul III de facultate, în spectacolul Anecdote provinciale, la Teatrul Bulandra. A fost pe aceeași scenă alături de alte nume mari ale scenei românești, precum Tamara Buciuceanu Botez, Ștefan Bănică, Virgil Ogășanu. Feminitatea, inteligența, dar și sinceritatea pe care o consideră esențială în această meserie au făcut să fie o prezență dorită în numeroase producții”, spun colegii de la Nottara.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre