Ce beneficii poate avea vinul asupra organismului uman dacă este consumat în cantități moderate

Ce beneficii poate avea vinul asupra organismului uman dacă este consumat în cantități moderate
Vinul are o mulțime de beneficii, care au fost discutate de-a lungul timpului. Specialiștii menționează că poate face minuni pentru imunitatea noastră doar dacă este consumat în cantități moderate.

Ce beneficii poate avea vinul asupra organismului uman. După ce mai mulți cercetători au descoperit că în compoziția vinului se regăsește resveratrolul și-au schimbat părerea despre această băutură. Rezveratrolul este un antioxidant cu o mulțime de beneficii pentru corpul uman, în special pentru imunitatea noastră.

Ce beneficii poate avea vinul asupra organismului uman

Cercetătorii francezii au venit cu o declarație uimitoare în lumea științei, spunând că rezveratrolul care se regăsește în vin poate prelungi viața omului. Acest antioxidant se găsește în coaja strugurilor, care aduce consumatorului un val de energie. Bine înțeles, excesul de alcool nu garantează același rezultat.

Ajută la sănătatea creierului și la evitarea depresiei

Conform unor studii cercetătorii au observat că oamenii în vârstă de 55 și 80 ani, care consumă regulat, dar moderat vinul roșu sunt mai sănătoși mental. Medicii au demonstrat că resveratrolul este cel care răspunde pentru evitarea bolilor, precum demența sau Alzheimer. De asemenea, consumul vinului moderat poate evita și depresia.

Stimulează digestia

Un alt beneficiu al consumului moderat a acestei băuturi este faptul că stimulează digestia. Un sigur pahar la masă este mai mult ca suficient ca mușchii stomacului să se relaxeze în timpul digestiei. Astfel, ne putem bucura de un corp care funcționează ca un ceas.

Împiedică apariția cancerului

Un alt studiu a demonstrat că vinul poate împiedica apariția cancerului mamar, de plămâni și de prostată. Un pahar sau două pe zi este suficient ca să reduci apariția cancerului la plămâni cu 13%. Specialiștii mai adaugă că mai multe de două pahare pe zi poate mări riscul de apariție a cancerului la sân. În așa fel, este important să nu ne ducem într-o extrem și doar moderația ne ajută.

Îngrijește pielea

Resveratrolul care se regăsește în compoziția vinului ne poate ajuta la protejarea pielii de riduri și o poate face mai luminoasă. De asemenea specialiștii recomandă să adăugăm un pahar de vin în apa în care ne spălăm, pentru a beneficia din plin de toate proprietățile benefice a acestei băuturi.

Foto

verywellhealth.com

Prințul Harry a intrat în carantină. A ajuns în Anglia pentru înmormântarea bunicului