Ce înseamnă cifrele de pe pungă de făină. Cine nu știe, nu poate face aluaturi bune

Ce înseamnă cifrele de pe pungă de făină. Cine nu știe, nu poate face aluaturi bune
Sunt atât de multe mărci de făină pe rafturi, încât este greu să alegi. Un cozonac pufos depinde de ingrediente și de frământat, spun maeștrii bucătari.

Care este diferența între făina 00 și 000? Este foarte important să alegi făina potrivită pentru cozonaci sau prăjituri, cu atât mai mult dacă faină este din import.

În primul rând trebuie să ne uităm după cifre și numere: 000, 480, 550, 650.

Aceste cifre indică gradul de rafinare al făinii.

Făina 000 este mai fină, mai albă și mai ușoară, ideală pentru cozonaci.

Ce înseamnă cifrele de pe punga de făină

  • Făina 650 este mai puțin fină, mai închisă la culoare și are mai mult gluten.
  • Făina 000 este excelentă pentru aluaturi pufoase și ușoare de patiserie.
  • Făina 480 (sau 450) este făină fină, folosită tot în patiserie.
  • Făina 550 este mai dură, bună pentru aproape orice aluat: de la cele de prăjituri, biscuiți, brioșe, până la cele de pâine și chiar și în produse de patiserie cum sunt aluaturile de tarte, foi de placintă, croissante.
  • Făina 650 – pentru că are un conținut mai mare de gluten este ideală pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire: pâine, pizza, focaccia.

TRUC! Cum grăbim dospirea aluatului

Câteva ore bune durează aluatul cu drojdie, iar asta le enervează pe multe gospodine. Totodată, cu ajutorul cuptorului cu microunde puteți grăbi acest proces, spun bucătarii.

Acoperiți cu un prosop vasul cu aluat și puneți-l în cuptorul cu microunde împreună cu un pahar cu apă. Programați cuptorul pentru 3 minute la capacitate medie. Apoi lăsați aluatul să se odihnească 3 minute, iar apoi din nou puneți-l în cuptorul cu microunde pentru alte 3 minute. Lăsați aluatul să se odihnească 6 minute. Aluatul va dospi dublu.