Care este diferența între făina 00 și 000? Este foarte important să alegi făina potrivită pentru cozonaci sau prăjituri, cu atât mai mult dacă faină este din import.
În primul rând trebuie să ne uităm după cifre și numere: 000, 480, 550, 650.
Aceste cifre indică gradul de rafinare al făinii.
Făina 000 este mai fină, mai albă și mai ușoară, ideală pentru cozonaci.
Ce înseamnă cifrele de pe punga de făină
- Făina 650 este mai puțin fină, mai închisă la culoare și are mai mult gluten.
- Făina 000 este excelentă pentru aluaturi pufoase și ușoare de patiserie.
- Făina 480 (sau 450) este făină fină, folosită tot în patiserie.
- Făina 550 este mai dură, bună pentru aproape orice aluat: de la cele de prăjituri, biscuiți, brioșe, până la cele de pâine și chiar și în produse de patiserie cum sunt aluaturile de tarte, foi de placintă, croissante.
- Făina 650 – pentru că are un conținut mai mare de gluten este ideală pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire: pâine, pizza, focaccia.
TRUC! Cum grăbim dospirea aluatului
Câteva ore bune durează aluatul cu drojdie, iar asta le enervează pe multe gospodine. Totodată, cu ajutorul cuptorului cu microunde puteți grăbi acest proces, spun bucătarii.
Acoperiți cu un prosop vasul cu aluat și puneți-l în cuptorul cu microunde împreună cu un pahar cu apă. Programați cuptorul pentru 3 minute la capacitate medie. Apoi lăsați aluatul să se odihnească 3 minute, iar apoi din nou puneți-l în cuptorul cu microunde pentru alte 3 minute. Lăsați aluatul să se odihnească 6 minute. Aluatul va dospi dublu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook